iltasyazilim
FD Üye
Kolay Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 fiske tuz
*1 tatlı kaşığı sirke
*Yaklaşık 6 su bardağı un
*Yumuşak bir hamur kıvamı alacak kadar su
Üzerine dökmek için;
*250 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*İçi için ceviz
Şerbeti için;
*5 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*Yarım limon(şerbeti en az yarım saat kaynatıyoruz)
Kolay Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri koyarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Hamuru en az 10 dk yoğuruyoruz 40 bezeye ayırıyoruz, buz dolabında en az 2 saat bekletiyoruz Bezelere nişasta döküp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz 10 arlı gruba ayırıyoruz Üzerine tekrar nişasta döküp önce merdaneyle sonra oklava ile iyice büyütüyoruz Her 10 yufkada bir ceviz serpiyoruz Sırayla böyle yapıp hazırlıyoruz baklavayı kesince erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımını üzerine döküyoruz 150 derecede 1 buçuk saat pişiriyoruz Ağır ağır pişmesi püf noktası Sıcak baklavaya ılık şerbeti döküyoruz Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 fiske tuz
*1 tatlı kaşığı sirke
*Yaklaşık 6 su bardağı un
*Yumuşak bir hamur kıvamı alacak kadar su
Üzerine dökmek için;
*250 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*İçi için ceviz
Şerbeti için;
*5 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*Yarım limon(şerbeti en az yarım saat kaynatıyoruz)
Kolay Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri koyarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Hamuru en az 10 dk yoğuruyoruz 40 bezeye ayırıyoruz, buz dolabında en az 2 saat bekletiyoruz Bezelere nişasta döküp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz 10 arlı gruba ayırıyoruz Üzerine tekrar nişasta döküp önce merdaneyle sonra oklava ile iyice büyütüyoruz Her 10 yufkada bir ceviz serpiyoruz Sırayla böyle yapıp hazırlıyoruz baklavayı kesince erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımını üzerine döküyoruz 150 derecede 1 buçuk saat pişiriyoruz Ağır ağır pişmesi püf noktası Sıcak baklavaya ılık şerbeti döküyoruz Afiyet olsun