iltasyazilim
FD Üye
Kolay Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru;
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı su
*1 kabartma tozu
*12 damla limon suyu
*Aldığı kadar un
*Bir çimdik tuz
Açmak için;
*Yarım su bardağı un
*1 su bardağı buğday nişastası
İçi;
*250 gr çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
*250 gr tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*6, 7 damla limon suyu
Kolay Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Baklavamız hem lezzetli hem çok kolay, tadını beğeneceğinizden eminim
Öncelikle baklavamızın hamurunu yapalım karıştırma kabımıza un hariç tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz Sonra un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz, hamurları ceviz büyüklüğünde 30 beze yapıyoruz, üzerini streçle kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz(kolay açılması için)
Nişastayla unu karıştırıyoruz Bezeleri önlü grup yapıyoruz Küçük tabak büyüklüğünde merdane veya oklavayla açıyoruz Açılan hamurların arasına bir tatlı kş nişasta koyup yayıyoruz Ön hamuru üst üste koyup merdaneyle açıyoruz (en üsttekine nişasta koymuyoruz), tepsimizin büyüklüğünde açılacak(ölçüler büyük fırın tepsisine göre), açılan hamuru tepsiye koyuyoruz Üzerine cevizimizi sepeliyoruz((cevizi ikiye ayırıyoruz)
Hamurların hepsini aynı şekilde yapıp tepsiye koyuyoruz Baklavamızı istediğimiz şekilde kesiyoruz
Tereyağ ile sıvı yağı tavaya alıp eritiyoruz kızgın tereyağını kesilen baklavanın üzerine döküyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz(fırına göre değişir)
Tencereye aldığımız şeker ve suyu ocağa alıp kaynadıktan sonra limonunu da koyup 1520 dk kaynattıktan sonra şerbeti kapatıp ılıtıyoruz
Fırından çıkan baklavaların ilk sıcağı çıkınca(3 dk sonra) ılık şerbetin hepsini tepsiye boşaltıyoruz
Tatlı şerbetini çekince üzerine çam fıstığı sepeleyip servis ediyoruz
Deneyeceklere afiyet olsun
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı su
*1 kabartma tozu
*12 damla limon suyu
*Aldığı kadar un
*Bir çimdik tuz
Açmak için;
*Yarım su bardağı un
*1 su bardağı buğday nişastası
İçi;
*250 gr çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
*250 gr tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*6, 7 damla limon suyu
Kolay Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Baklavamız hem lezzetli hem çok kolay, tadını beğeneceğinizden eminim
Öncelikle baklavamızın hamurunu yapalım karıştırma kabımıza un hariç tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz Sonra un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz, hamurları ceviz büyüklüğünde 30 beze yapıyoruz, üzerini streçle kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz(kolay açılması için)
Nişastayla unu karıştırıyoruz Bezeleri önlü grup yapıyoruz Küçük tabak büyüklüğünde merdane veya oklavayla açıyoruz Açılan hamurların arasına bir tatlı kş nişasta koyup yayıyoruz Ön hamuru üst üste koyup merdaneyle açıyoruz (en üsttekine nişasta koymuyoruz), tepsimizin büyüklüğünde açılacak(ölçüler büyük fırın tepsisine göre), açılan hamuru tepsiye koyuyoruz Üzerine cevizimizi sepeliyoruz((cevizi ikiye ayırıyoruz)
Hamurların hepsini aynı şekilde yapıp tepsiye koyuyoruz Baklavamızı istediğimiz şekilde kesiyoruz
Tereyağ ile sıvı yağı tavaya alıp eritiyoruz kızgın tereyağını kesilen baklavanın üzerine döküyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz(fırına göre değişir)
Tencereye aldığımız şeker ve suyu ocağa alıp kaynadıktan sonra limonunu da koyup 1520 dk kaynattıktan sonra şerbeti kapatıp ılıtıyoruz
Fırından çıkan baklavaların ilk sıcağı çıkınca(3 dk sonra) ılık şerbetin hepsini tepsiye boşaltıyoruz
Tatlı şerbetini çekince üzerine çam fıstığı sepeleyip servis ediyoruz
Deneyeceklere afiyet olsun