nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Ev yapımı basit yaş pasta tarifleri
Konut yapımı öyle hoş ve pratik pasta tarifleri bulunuyorki pastanedeki pastalardan çok dah alezzetli olabiliyorŞimdi ben sizlere evde basit pasta tarifleri saptamak istiyorum keza pratik hem leziz pasta tarifleriÖncelikle köstebek pasta tarifini vermek istiyorum inanın çok lezzetli oluyor ayrıca çokda beğeniliyor çocuklar göre görünümüde çok hoş oluyor
Köstebek Pasta İçin Malzemeler
3 tane yumurta
3 çay bardağı şeker
2 akarsu bardağı süt
1 nehir bardağı sıvıyağ
5 akarsu bardağı un
1 poşet kakao
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu
Kreması için;
10 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 poşet vanilya
1 poşet krem şanti
İçi için;
4 tane muz
Köstebek Pasta Tarifi ise şöyle;
Köstebek pastayı yaparken önce kek hamurumuzu çırpmaya başlayalım Yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım ve köpük olunca içerinse süt, sıvıyağ, vanilya, kakao ekleyerek çırpmaya devam edelim En son un ve kabartma tozunu ekleyelim ve koyu kıvama gelinceye dek çırpalım Yağlanmış yuvarlak tepsiye kek hamurunu dökelim ve 180 derece fırında pişirelim Kabaran ve pişen kekimizi fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyelim Bambaşka bir yerde kremamızı pişirelim Süt, un, vanilyayı biraz pişirelim Krem şanti ekleyelim ve çırpmaya başlayalım Kremamız hazırlanınca pastanın ortasını çukur olacak şekilde parçalar keselim ve kek parçalarını kenara ayıralım Çukur olan keke krema dolduralım ve üzerine kek parçalarını rendeleyelim Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimeyin ve servis yapın sağlık durumu olsun
ÇİKOLATA SOSLU EKLER PASTA TARİFİ
İnanın bayanlar çocuklarınız bu minik pastalara bayılacaklarHazırlamasıda çok pratik kolay gelsin hemen tarifimiiz paylaşıyorum sizlerle
Hamuru için:
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 – 4 tane yumurta
BIR PARÇA tuzlu
Krema için:
Yarım limon kabuğu rendelenmiş
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao (isteğe emrindeki)
1 akarsu kaşığı vanilya
15 su bardağı süt
1 akarsu bardağı un
2 tane yumurta
Çikolatalı sos için:
80 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı su
1 dere bardağı pudra şekeri
Çikolata soslu ekler pasta yapılışı;
Önce bir su bardağı su ve margarini tencerede karıştırarak ısıtıyoruz Kaynayana dek toz şeker ve tuzu da ek etmeyi unutmuyoruz
Kaynamaya başladığında unu ağır ağır değil hepsini birden hızlıca kaynayan suya katıp sekiz dokuz dakika değin karıştıra karıştıra pişirelim ve ocaktan alalım
Hamurun ılımasını bekleyelim ve hamur ılık ışık halkası geldikten daha sonra yumurtaları içine kırmaya başlayalım Üç ya da dört yumurta yeterli olur Hamur hafifçe ele yapışır bir kıvamda olmalı ve fazla katı ya da çok yumuşak olmamalıdır Hamuru krema torbasına doldurup bir parmak kalınlığında dökebileceğimiz şekilde istediğiniz büyüklüklerde sıkın Hamuru eksik yağlanmış bir tepsiye sıkacaksınız
Arkasında 165 derece ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika dek pişireceğiz Krema için gereken malzemelerin hepsini bir tencereye koyalım (dilerseniz kremaya kakao katabilirsiniz) muhallebi kıvamına yakın bir ayla gelene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım Kremaları göz kararı miktarlarda eklerin içine koyacağız Fırından eklerleri çıkarıp kremayla içlerini dolduralım Ekler adeta hazırlanmış Son olarak çikolata sosunu ayarlayacağız Malzemeleri ben mari usulü eriteceğiz Yani içi su batmış bir tencereyi kaynatıp üstüne cam bir kasede malzemeler ateşe değmeden tencereden gelen buhar ve ısıyla eriyecek şekilde yapılacak sonra çikolatamızı üstüne döküyoruz hepsi bu değin afiyet olsun *
Konut yapımı öyle hoş ve pratik pasta tarifleri bulunuyorki pastanedeki pastalardan çok dah alezzetli olabiliyorŞimdi ben sizlere evde basit pasta tarifleri saptamak istiyorum keza pratik hem leziz pasta tarifleriÖncelikle köstebek pasta tarifini vermek istiyorum inanın çok lezzetli oluyor ayrıca çokda beğeniliyor çocuklar göre görünümüde çok hoş oluyor
Köstebek Pasta İçin Malzemeler
3 tane yumurta
3 çay bardağı şeker
2 akarsu bardağı süt
1 nehir bardağı sıvıyağ
5 akarsu bardağı un
1 poşet kakao
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu
Kreması için;
10 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 poşet vanilya
1 poşet krem şanti
İçi için;
4 tane muz
Köstebek Pasta Tarifi ise şöyle;
Köstebek pastayı yaparken önce kek hamurumuzu çırpmaya başlayalım Yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım ve köpük olunca içerinse süt, sıvıyağ, vanilya, kakao ekleyerek çırpmaya devam edelim En son un ve kabartma tozunu ekleyelim ve koyu kıvama gelinceye dek çırpalım Yağlanmış yuvarlak tepsiye kek hamurunu dökelim ve 180 derece fırında pişirelim Kabaran ve pişen kekimizi fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyelim Bambaşka bir yerde kremamızı pişirelim Süt, un, vanilyayı biraz pişirelim Krem şanti ekleyelim ve çırpmaya başlayalım Kremamız hazırlanınca pastanın ortasını çukur olacak şekilde parçalar keselim ve kek parçalarını kenara ayıralım Çukur olan keke krema dolduralım ve üzerine kek parçalarını rendeleyelim Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimeyin ve servis yapın sağlık durumu olsun
ÇİKOLATA SOSLU EKLER PASTA TARİFİ
İnanın bayanlar çocuklarınız bu minik pastalara bayılacaklarHazırlamasıda çok pratik kolay gelsin hemen tarifimiiz paylaşıyorum sizlerle
Hamuru için:
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 – 4 tane yumurta
BIR PARÇA tuzlu
Krema için:
Yarım limon kabuğu rendelenmiş
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao (isteğe emrindeki)
1 akarsu kaşığı vanilya
15 su bardağı süt
1 akarsu bardağı un
2 tane yumurta
Çikolatalı sos için:
80 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı su
1 dere bardağı pudra şekeri
Çikolata soslu ekler pasta yapılışı;
Önce bir su bardağı su ve margarini tencerede karıştırarak ısıtıyoruz Kaynayana dek toz şeker ve tuzu da ek etmeyi unutmuyoruz
Kaynamaya başladığında unu ağır ağır değil hepsini birden hızlıca kaynayan suya katıp sekiz dokuz dakika değin karıştıra karıştıra pişirelim ve ocaktan alalım
Hamurun ılımasını bekleyelim ve hamur ılık ışık halkası geldikten daha sonra yumurtaları içine kırmaya başlayalım Üç ya da dört yumurta yeterli olur Hamur hafifçe ele yapışır bir kıvamda olmalı ve fazla katı ya da çok yumuşak olmamalıdır Hamuru krema torbasına doldurup bir parmak kalınlığında dökebileceğimiz şekilde istediğiniz büyüklüklerde sıkın Hamuru eksik yağlanmış bir tepsiye sıkacaksınız
Arkasında 165 derece ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika dek pişireceğiz Krema için gereken malzemelerin hepsini bir tencereye koyalım (dilerseniz kremaya kakao katabilirsiniz) muhallebi kıvamına yakın bir ayla gelene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım Kremaları göz kararı miktarlarda eklerin içine koyacağız Fırından eklerleri çıkarıp kremayla içlerini dolduralım Ekler adeta hazırlanmış Son olarak çikolata sosunu ayarlayacağız Malzemeleri ben mari usulü eriteceğiz Yani içi su batmış bir tencereyi kaynatıp üstüne cam bir kasede malzemeler ateşe değmeden tencereden gelen buhar ve ısıyla eriyecek şekilde yapılacak sonra çikolatamızı üstüne döküyoruz hepsi bu değin afiyet olsun *