iltasyazilim
FD Üye
Kolay ve Nefis Konut Yemekleri,
Patates Mantısı
Malzemeler
56 adet patates
Maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı :
Patatesleri en ince ayrıntısına kadar yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak tamamen ezin Ezmek için çatal kullanabilirsiniz sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin İsteğe tarafından karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin Ayrıntılarıyla karıştırın Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kadeh biçiminde şekillendirinBaşka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın Patateslerin içini yoğurt ile doldurun Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın Afiyet olsun
Yeşil Mercimek
Malzemeler
34 kap yesil mercimek, aksamdan suya bastirilmis, yikanmis ve suzulmus
1 sogan, kucuk dogranmis
50 ml sizma zeytin yag
1 tk kimyon
3 yemek kasigi ezilmis domates, konserve
1 yk arpa sehriye, arzuya gore
2 kap sicak tavuk ya da et suyu veya su
Yapılışı
Once tencerede sogani zeytinyag ile 34 dakika sote edin Mercimegi koyun ve aralarda karistirarak 45 dakika birlikte kavurun Sonradan kalan diger tum malzemeleri ek edin, tencerenin kapagini yarim kapatin ve orta isida yaklasik 2025 dakika mercimekler yumusayana kadar pisirin
Karnabahar Yemeği
Malzemeler (4 kişilik)
1 adet orta doruk karnabahar
2 adet havuç
1 orta doruk soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz ve baharatlar
Hazırlanışı :
Tencereye yağı alalım soğanları ince ince doğrayarak pembeleşene dek kavuralım Havuçların dışını soyalım ve dürüstçe yıkayalım halka halka doğrayarak soğanlara ekleyelim ve biraz karıştıralım Salça, tuz ve baharatlarını ekleyelim Karnabaharı birbirinden ayıralım( küçük parçalar biçiminde) ve tencereye ek edelim öteki malzemelerle ayrıntılarıyla karışmasını sağlayalım Üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ekleyelim Kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana değin pişirelim Sıhhat olsun
Zeytinyağlı taze fasulye
Malzemeler:
yarım kg taze fasulye
2 havuç
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 baş kuru soğan
34 domates
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuzlu
Hazırlanması:
1 yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin 2 havucun kabuklarını soyup benzer şekilde belli
2 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın havuçları ekleyip soğanlar ölene değin kavurun
3 fasulyeleri ilave edin fasulyelerin rengi değişene dek (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun
4 domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin
5tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene değin (yaklaşık 45 dakika ) pişirin en son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin tencerenin kapağını kapatın fasulyeler ılınınca servis tabağına alın soğuk olarak servis yapın
Fırında makarna
MALZEMELER
150 gr kaşar peyniri rendesi
1 paket kalın çubuk makarna
2 çorba kaşığı un
250 gr margarin
1 yumurta sansı
650 gr süt
HAZIRLANIŞI
Makarnaları haşlayın Margarini eritip, un ilave edin Unun kokusu gidene dek pişirin, aldığı kadar süt katıp koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin Kaşar rendesinin bir kısmını ilave edin Ateşten alınca yumurta sarısı ile çırpın Makarnayı büyükçe bir tabağa boşaltıp, sosun yansı ile kanştırın Üzerini kalan sos ve kaşar rendesi ile sıvayıp, evvelden ısıttığınız dargın fırına verin Üzeri kızardığında, fırından alın, on dakika bekletip servis yapın *
Patates Mantısı
Malzemeler
56 adet patates
Maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı :
Patatesleri en ince ayrıntısına kadar yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak tamamen ezin Ezmek için çatal kullanabilirsiniz sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin İsteğe tarafından karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin Ayrıntılarıyla karıştırın Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kadeh biçiminde şekillendirinBaşka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın Patateslerin içini yoğurt ile doldurun Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın Afiyet olsun
Yeşil Mercimek
Malzemeler
34 kap yesil mercimek, aksamdan suya bastirilmis, yikanmis ve suzulmus
1 sogan, kucuk dogranmis
50 ml sizma zeytin yag
1 tk kimyon
3 yemek kasigi ezilmis domates, konserve
1 yk arpa sehriye, arzuya gore
2 kap sicak tavuk ya da et suyu veya su
Yapılışı
Once tencerede sogani zeytinyag ile 34 dakika sote edin Mercimegi koyun ve aralarda karistirarak 45 dakika birlikte kavurun Sonradan kalan diger tum malzemeleri ek edin, tencerenin kapagini yarim kapatin ve orta isida yaklasik 2025 dakika mercimekler yumusayana kadar pisirin
Karnabahar Yemeği
Malzemeler (4 kişilik)
1 adet orta doruk karnabahar
2 adet havuç
1 orta doruk soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz ve baharatlar
Hazırlanışı :
Tencereye yağı alalım soğanları ince ince doğrayarak pembeleşene dek kavuralım Havuçların dışını soyalım ve dürüstçe yıkayalım halka halka doğrayarak soğanlara ekleyelim ve biraz karıştıralım Salça, tuz ve baharatlarını ekleyelim Karnabaharı birbirinden ayıralım( küçük parçalar biçiminde) ve tencereye ek edelim öteki malzemelerle ayrıntılarıyla karışmasını sağlayalım Üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ekleyelim Kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana değin pişirelim Sıhhat olsun
Zeytinyağlı taze fasulye
Malzemeler:
yarım kg taze fasulye
2 havuç
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 baş kuru soğan
34 domates
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuzlu
Hazırlanması:
1 yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin 2 havucun kabuklarını soyup benzer şekilde belli
2 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın havuçları ekleyip soğanlar ölene değin kavurun
3 fasulyeleri ilave edin fasulyelerin rengi değişene dek (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun
4 domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin
5tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene değin (yaklaşık 45 dakika ) pişirin en son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin tencerenin kapağını kapatın fasulyeler ılınınca servis tabağına alın soğuk olarak servis yapın
Fırında makarna
MALZEMELER
150 gr kaşar peyniri rendesi
1 paket kalın çubuk makarna
2 çorba kaşığı un
250 gr margarin
1 yumurta sansı
650 gr süt
HAZIRLANIŞI
Makarnaları haşlayın Margarini eritip, un ilave edin Unun kokusu gidene dek pişirin, aldığı kadar süt katıp koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin Kaşar rendesinin bir kısmını ilave edin Ateşten alınca yumurta sarısı ile çırpın Makarnayı büyükçe bir tabağa boşaltıp, sosun yansı ile kanştırın Üzerini kalan sos ve kaşar rendesi ile sıvayıp, evvelden ısıttığınız dargın fırına verin Üzeri kızardığında, fırından alın, on dakika bekletip servis yapın *