iltasyazilim
FD Üye
Kolay Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
*3 yufka
*Az sıvı yağ
*İç için peynir veya siz ne isterseniz
Kolay Gözleme Tarifi Yapılışı Yufkaları yarım ay şeklinde katlayın ortasına harcınızı *koyun, ben yağlı çeçil peynir kullandım, ama siz ne istiyorsanız onu kullanabilirsiniz
Karşılıklı önce düz ve yuvarlak olan dar kenarları kapatın sonra uzun kenarları kapatıp az sıvı yağda arkalı önlü kızartın afiyet olsun
NOT;
Arkadaşlar bu kadar basit şeyin notu püf noktası yada dikkat edilecek nesi olur demeyin ))
1 yufkaları ortadan katlama sebebimiz kat durumunun dengeli olması ve içine koyduğunuz peynir vs pişme esnasında akmaması ,en ufak bir yırtılmada taşmaması için
2 hatta ben üstteki yuvarlağı alttaki yuvarlaktan 5 parmak üste getiriyorum ki harcı koyunca üzerine katlı kenar ve yuvarlak kenarı katladığımda üst üste gelsin ve daracık kalın olmasın diye Sonra açıkta kalan kenarlardan birini üste diğerini alta katlıyorum ki kat sayısı eşit olsun
3 yufkayı tam ortadan değil de üstteki yuvarlak uç alttaki yuvarlak kısımdan 5 parmak kadar kısa olacak şekilde katlarsanız peyniri koyma alanınız genişler iç malzemeniz daha çok alana yayılır gözlemeniz daha ince olur
4 iç harcı peynirli yaptı iseniz soğutmadan yiyin peynir sertleşmesin bu naçizane benim damak zevkim şart değil yani ))))
Afiyet olsun
*
*3 yufka
*Az sıvı yağ
*İç için peynir veya siz ne isterseniz
Kolay Gözleme Tarifi Yapılışı Yufkaları yarım ay şeklinde katlayın ortasına harcınızı *koyun, ben yağlı çeçil peynir kullandım, ama siz ne istiyorsanız onu kullanabilirsiniz
Karşılıklı önce düz ve yuvarlak olan dar kenarları kapatın sonra uzun kenarları kapatıp az sıvı yağda arkalı önlü kızartın afiyet olsun
NOT;
Arkadaşlar bu kadar basit şeyin notu püf noktası yada dikkat edilecek nesi olur demeyin ))
1 yufkaları ortadan katlama sebebimiz kat durumunun dengeli olması ve içine koyduğunuz peynir vs pişme esnasında akmaması ,en ufak bir yırtılmada taşmaması için
2 hatta ben üstteki yuvarlağı alttaki yuvarlaktan 5 parmak üste getiriyorum ki harcı koyunca üzerine katlı kenar ve yuvarlak kenarı katladığımda üst üste gelsin ve daracık kalın olmasın diye Sonra açıkta kalan kenarlardan birini üste diğerini alta katlıyorum ki kat sayısı eşit olsun
3 yufkayı tam ortadan değil de üstteki yuvarlak uç alttaki yuvarlak kısımdan 5 parmak kadar kısa olacak şekilde katlarsanız peyniri koyma alanınız genişler iç malzemeniz daha çok alana yayılır gözlemeniz daha ince olur
4 iç harcı peynirli yaptı iseniz soğutmadan yiyin peynir sertleşmesin bu naçizane benim damak zevkim şart değil yani ))))
Afiyet olsun
*