iltasyazilim
FD Üye
Her öğünde yiyilebilecek Anadolumuzun geleneksel lezzetlerinden biri olan gözlemenin kolay tarifiİç malzemesi olarak dilerseniz peynirli, ıspanaklı ya da diğer harçlar kullanabilirsiniz İşte ıspanaklı basit gözleme için malzemelerimiz;
2 adet yufka
Yarım kilo ıspanak (
1 adet kuru soğan
2 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Ağız Tadı tadınıza göre tuzlu, karabiber
Basit Gözlemenin Yapılışı
Ispanakları bol suyla yıkayıp süzdükten daha sonra doğrayın
Soğanın kabuğunu soyup küp biçiminde doğrayın
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın, ıspanak ve soğanı ekleyip kavurun
Ispanak suyunu çektiğinde tuzlu ve karabiber ekleyip karıştırın
Tavayı ocaktan indirip soğuması için bekletin
Yufkaları ortadan ikiye kesip her yufkanın ortasına ıspanaklı harç koyun
Dört tarafından katlayıp dikdörtgen şekilde kapatın
Geniş bir tavada gözlemelerin her iki tarafını da iyice pişirin
Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın Sıhhat Olsun
*
2 adet yufka
Yarım kilo ıspanak (
1 adet kuru soğan
2 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Ağız Tadı tadınıza göre tuzlu, karabiber
Basit Gözlemenin Yapılışı
Ispanakları bol suyla yıkayıp süzdükten daha sonra doğrayın
Soğanın kabuğunu soyup küp biçiminde doğrayın
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın, ıspanak ve soğanı ekleyip kavurun
Ispanak suyunu çektiğinde tuzlu ve karabiber ekleyip karıştırın
Tavayı ocaktan indirip soğuması için bekletin
Yufkaları ortadan ikiye kesip her yufkanın ortasına ıspanaklı harç koyun
Dört tarafından katlayıp dikdörtgen şekilde kapatın
Geniş bir tavada gözlemelerin her iki tarafını da iyice pişirin
Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın Sıhhat Olsun
*