Kolay hayat ister olduk kolay hayat hayat kolay KOLAY YAŞAM İSTER OLDUK Basit yaşam ister olduk basit Sevgimizi, askimizi bile kolay yasamak istiyoruz Bizi yormasin, zorlamasin, basimiza bela olmasin Istedigimiz süre olsun, onun disinda yok olsun Bir kumandanin ucunda olsun hersey, bir bilgisayarin dugmesinde, bir telefonun tuslarinda Ulasmak, yasatmak, canlandirmak, hissetmek icin caba harcamayalim Sanal dunya giriverdi hayatimiza bütün da bu gunlerde, cok da isimize geldi Sanal alemin, sanal insanlari olduk anında Duygularimizdan korkar olduk Hissetmek değil Hersey bir yalan Sanal alem degeri değil Dusunemedik ama kablonun diger ucunda gercek insanlar oturuyordokunmaya hissetmeye goz goze gelmeye korkar olduk bir bilgisayar, bir msn, bir kamera hersey işlenmiş Insan baska ne isterki Boylesi daha guzel, sanal bir gerceklikte sorumluluk duygusu değil, baglanma değil, hesap vermek değil deyiverdik Canin isterse varsin, istemezse değil Ne guzel, bütün bu cagin insanina gore Basit isin, hangi yoldan elde edildiginin hic onemli olmadigi basit paranin pesinde kostugumuz, hayata yelken direği tepeden baslamak istedigimiz bu gunlerde, basit *, basit iliskilerde giriverdi usulca yasantimiza Zora gelemiyoruz, gercek iliskiler sIkiyor birazcık Biri azicik duygularindan soz ettiginde birdenbire nahoş oluveriyor, anında pilimizi, pirtimizi toplayip arkamiza bile bakmadan ordan uzaklasiveriyoruz Niçin peki, bunyemizde barindirdiginiz seyden kacmak niye, yok saymak, derinlere gondermek Kimsenin gozune gercek anlamda bakmak istemiyoruz, korkuyoruz birilerinin gozlerine bakmaktan Mekanik hayatlar, mekanik iliskiler, mekanik sevismeler istiyoruz o kadar rahatladik ancak artik sevmeye bile usenir olduk ben gelemem ama gelirsen de hayir demem burdayim, isteyen gelip alsin ben kilimi kipirdatmam ugrasamam caba harcayamam lakin soyle yakinlarimda olsan o baska ask aramiyorum, sevgi aramiyorum, iliski aramiyorum sadece * ariyorum deyiverecek kadar bir yerlerde unuttuk duygularimizi, yitiriverdik insani insan yapan ruhumuzu Sevmekten korkar olduk… Ne oldu bize, ne vakit, nerde kaybettik sevmeyi, kimlere birakiverdik ruhumuzu, kimler acitti canimiza da bu dek acimasiz oluverdik Ben ugrasamam lakin sen buralarda olursan da hayir demem yani, diyecek değin korkar olduk birseylerin pesinde kosmaya Bencil oluverdikBirgun yalniz uyanmanin ne değin korkutucu olacagi aklimiza hic gelmiyor nedensekendi dogamiza hasret yasadigimizi bile anlayamadik… özel baskı