iltasyazilim
FD Üye
Basit İçli Köfte Nasıl Yapılır
Resimli Basit İçli Köfte Tarifi ,
Kolay İçli Köfte Tarifi Yapılışı
Basit İçli Köfte gerçekleştirmek için malzemeler
1 Kg İnce Bulgur 12 Kg İnce Çekilmiş Yağsız Kıyma 2 Yumurta 1 Su Bardağı Un 3 Su Bardağı Su (bulguru nemlendirmek için) 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Kimyon 3 Limonun Suyu 1 Demet Maydanoz 8 Su Bardağı Su (haşlamak için) 1 Tatlı Kaşığı Tuzlu İç malzemesi: 250 gr Köftelik Kıyma 125 gr Margarin 6 Orta Tepe Soğan 1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz Karabiber, Pulbiber, Tuz
Basit İçli Köftenin Tarifi
Soğanları küçük minik doğrayın veya robotta kıyın Köftelik kıymayı bir tavada kavurun Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin Tuzlu ve baharatları ekleyip karıştırın Soğuyunca buzdolabında bekleterek donmasını sağlayın Öteki tarafta bulguru büyük bir tepsiye alarak 3 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatın Bulgurun suyu çekip şişmesi için 1 saat dek bekletin Bulgurun üzerine yağsız kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtayı ek edin Yarım su bardağı suyu elinizle serpip yoğurmaya başlayın Tüm malzemeyi birbirine yedirecek şekilde iki elinizin aralarında ovarak özleşene değin yoğurun Yoğururken 1 su bardağı unu derece derece serpin Bulgur yumuşayıncaya değin arada bir su serperek yoğurmayı sürdürün Bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını başparmağınızla çukurlaştırarak ve elinizde çevirerek içli köftenin dışını hazırlayın Donmuş olan iç malzemeden ortasındaki boşluğa 1 tatlı kaşığı ekleyip 1 çay kaşığı ceviz içini de ilave ettikten sonradan kapatıp yuvarlayın Büyükçe bir tencerede 3 limon suyu ilave edilmiş 8 su bardağı suyu kaynatın Kaynamakta olan suda hazırladığınız içli köfteleri haşlayın Köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca kevgirle alın Limon dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın
Dilerseniz son olarak yağda kızartıp, maydanozla servis yapabilirsiniz *
Resimli Basit İçli Köfte Tarifi ,
Kolay İçli Köfte Tarifi Yapılışı
Basit İçli Köfte gerçekleştirmek için malzemeler
1 Kg İnce Bulgur 12 Kg İnce Çekilmiş Yağsız Kıyma 2 Yumurta 1 Su Bardağı Un 3 Su Bardağı Su (bulguru nemlendirmek için) 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Kimyon 3 Limonun Suyu 1 Demet Maydanoz 8 Su Bardağı Su (haşlamak için) 1 Tatlı Kaşığı Tuzlu İç malzemesi: 250 gr Köftelik Kıyma 125 gr Margarin 6 Orta Tepe Soğan 1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz Karabiber, Pulbiber, Tuz
Basit İçli Köftenin Tarifi
Soğanları küçük minik doğrayın veya robotta kıyın Köftelik kıymayı bir tavada kavurun Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin Tuzlu ve baharatları ekleyip karıştırın Soğuyunca buzdolabında bekleterek donmasını sağlayın Öteki tarafta bulguru büyük bir tepsiye alarak 3 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatın Bulgurun suyu çekip şişmesi için 1 saat dek bekletin Bulgurun üzerine yağsız kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtayı ek edin Yarım su bardağı suyu elinizle serpip yoğurmaya başlayın Tüm malzemeyi birbirine yedirecek şekilde iki elinizin aralarında ovarak özleşene değin yoğurun Yoğururken 1 su bardağı unu derece derece serpin Bulgur yumuşayıncaya değin arada bir su serperek yoğurmayı sürdürün Bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını başparmağınızla çukurlaştırarak ve elinizde çevirerek içli köftenin dışını hazırlayın Donmuş olan iç malzemeden ortasındaki boşluğa 1 tatlı kaşığı ekleyip 1 çay kaşığı ceviz içini de ilave ettikten sonradan kapatıp yuvarlayın Büyükçe bir tencerede 3 limon suyu ilave edilmiş 8 su bardağı suyu kaynatın Kaynamakta olan suda hazırladığınız içli köfteleri haşlayın Köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca kevgirle alın Limon dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın
Dilerseniz son olarak yağda kızartıp, maydanozla servis yapabilirsiniz *