iltasyazilim
FD Üye
Herkezin İçini Oymadan Yapabileceği Kolay İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İç Harcımız :
300 gr orta yağlı kıyma (İç yağı karıştırıp yapılabiliyor herkezin kendi tercihi) 2 Adet Soğan 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Acı Kırmızı Biber 1 Tatlı Kaşığı Tuz 4 dal Maydanoz Dış Hamuru İçin:
3 Su Bardağı İnce Bulgur 3 Yemek Kaşığı İrmik 3 Yemek Kaşığı Un 2 Tatlı Kaşığı Tuz 1, 5 Su Bardağı Sıcak Su Köfteleri haşlamak için 6 bardak kaynamış Su Yaparken yanımızda bulundurmamız gereken 1 Kase Su Herkezin İçini Oymadan Yapabileceği Kolay İçli Köfte Tarifi Yapılışı
İçli köfteyi çok iyi bilenlerin elinden yiyen birisi olarak yaptığım içli köftelerin güzel olduğunu söyleyebilirim
Önce soğanlarımızı kare kare yemeklik doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz tavamızda pembeleşene kadar kavuruyoruz daha sonra kıymamızı koyuyoruz tuzunu baharatını ilave edip kıyma suyunu çekene kadar pişiriyoruz son olarak ince kesilmiş maydanozları koyup altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Bir gün önceden iç harç hazırlanıp dolapta bekletmek daha kolay olabilmekte
Dış Hamur Hazırlanışı:
İnce bulgur İrmik ve tuzu tenceremize koyup sıcak su koyup kapağını kapatıp şişmesi için bekletiyoruz Sonra içine azar azar un koyup kıvam alana kadar yoğuruyoruz ve köftelik harcımızdan ceviz büyüklüğünde parça alıp avucumuzda yuvarlayarak bezeler yapıyoruz, bezeleri poğaça yapar gibi düz bir zemin üstünde yuvarlak biçim verip içine kıymalı harcımızdan koyup kase içindeki suya elimizi ıslatarak köftemizi toplayarak yuvarlak biçim veriyoruz, tekrar elimizi ıslatıp üzerine yavaşça bastırıp yassılaştırıyoruz Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ve bir kaç damla limon sıkıp köftelerimizi içine atıyoruz ilk attığımızda köfteler alta inecek piştikçe suyun üzerine çıkacak 10 15 dk pişirip içinden çıkarıp mevsim Salatası, Tere, Roka ,Turşu ile Servis yapıyoruz
Afiyet Olsun
İç Harcımız :
300 gr orta yağlı kıyma (İç yağı karıştırıp yapılabiliyor herkezin kendi tercihi) 2 Adet Soğan 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Acı Kırmızı Biber 1 Tatlı Kaşığı Tuz 4 dal Maydanoz Dış Hamuru İçin:
3 Su Bardağı İnce Bulgur 3 Yemek Kaşığı İrmik 3 Yemek Kaşığı Un 2 Tatlı Kaşığı Tuz 1, 5 Su Bardağı Sıcak Su Köfteleri haşlamak için 6 bardak kaynamış Su Yaparken yanımızda bulundurmamız gereken 1 Kase Su Herkezin İçini Oymadan Yapabileceği Kolay İçli Köfte Tarifi Yapılışı
İçli köfteyi çok iyi bilenlerin elinden yiyen birisi olarak yaptığım içli köftelerin güzel olduğunu söyleyebilirim
Önce soğanlarımızı kare kare yemeklik doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz tavamızda pembeleşene kadar kavuruyoruz daha sonra kıymamızı koyuyoruz tuzunu baharatını ilave edip kıyma suyunu çekene kadar pişiriyoruz son olarak ince kesilmiş maydanozları koyup altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Bir gün önceden iç harç hazırlanıp dolapta bekletmek daha kolay olabilmekte
Dış Hamur Hazırlanışı:
İnce bulgur İrmik ve tuzu tenceremize koyup sıcak su koyup kapağını kapatıp şişmesi için bekletiyoruz Sonra içine azar azar un koyup kıvam alana kadar yoğuruyoruz ve köftelik harcımızdan ceviz büyüklüğünde parça alıp avucumuzda yuvarlayarak bezeler yapıyoruz, bezeleri poğaça yapar gibi düz bir zemin üstünde yuvarlak biçim verip içine kıymalı harcımızdan koyup kase içindeki suya elimizi ıslatarak köftemizi toplayarak yuvarlak biçim veriyoruz, tekrar elimizi ıslatıp üzerine yavaşça bastırıp yassılaştırıyoruz Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ve bir kaç damla limon sıkıp köftelerimizi içine atıyoruz ilk attığımızda köfteler alta inecek piştikçe suyun üzerine çıkacak 10 15 dk pişirip içinden çıkarıp mevsim Salatası, Tere, Roka ,Turşu ile Servis yapıyoruz
Afiyet Olsun