iltasyazilim
FD Üye
Kolay İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 limonun rendelenmiş kabuğu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*45 damla limon suyu
Bulamak için;
*İrmik
Üzerine;
*Hindistan cevizi
Kolay İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye ilave edip ocağa alınır Kaynamaya başlayınca başlayınca 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Uygun bir kaba yumurta yoğurt ve yağ alıp, iyice karıştıralım Üzerine 1 bardak irmik ve limon kabuğu rendesi döküp karıştıralım Ardından kabartma tozu ve vanilya ilave edip unu azar azar ekleyerek yoğuralım, (bu arada ben her zaman 2 vanilya koyuyorum daha güzel koksun diye) Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlanıp irmiğe bulayalım Yağlanmış fırın tepsisine dizelim dilerseniz fırın kağıdı da kullanabilirsiniz Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim ve fırından alalım Sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirip şerbetini çekmesi için 12 saat dinledirelim Üzerini hindistan cevizi ile süslenip servis edebiliriz Ben çok beğendim dilerim sizde beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun ??
*1 adet yumurta
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 limonun rendelenmiş kabuğu
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*45 damla limon suyu
Bulamak için;
*İrmik
Üzerine;
*Hindistan cevizi
Kolay İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye ilave edip ocağa alınır Kaynamaya başlayınca başlayınca 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Uygun bir kaba yumurta yoğurt ve yağ alıp, iyice karıştıralım Üzerine 1 bardak irmik ve limon kabuğu rendesi döküp karıştıralım Ardından kabartma tozu ve vanilya ilave edip unu azar azar ekleyerek yoğuralım, (bu arada ben her zaman 2 vanilya koyuyorum daha güzel koksun diye) Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlanıp irmiğe bulayalım Yağlanmış fırın tepsisine dizelim dilerseniz fırın kağıdı da kullanabilirsiniz Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim ve fırından alalım Sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirip şerbetini çekmesi için 12 saat dinledirelim Üzerini hindistan cevizi ile süslenip servis edebiliriz Ben çok beğendim dilerim sizde beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun ??