Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kolay İrmik Tatlısı

Kolay İrmik Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kolay İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet yumurta
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için;

*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*45 damla limon suyu

Bulamak için;

*İrmik

Üzerine;

*Hindistan cevizi

Kolay İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye ilave edip ocağa alınır Kaynamaya başlayınca başlayınca 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Uygun bir kaba yumurta yoğurt ve yağ alıp, iyice karıştıralım Üzerine 1 bardak irmik ve limon kabuğu rendesi döküp karıştıralım Ardından kabartma tozu ve vanilya ilave edip unu azar azar ekleyerek yoğuralım, (bu arada ben her zaman 2 vanilya koyuyorum daha güzel koksun diye) Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlanıp irmiğe bulayalım Yağlanmış fırın tepsisine dizelim dilerseniz fırın kağıdı da kullanabilirsiniz Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim ve fırından alalım Sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirip şerbetini çekmesi için 12 saat dinledirelim Üzerini hindistan cevizi ile süslenip servis edebiliriz Ben çok beğendim dilerim sizde beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun ??

858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt