iltasyazilim
FD Üye
Kolay Ispanaklı Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır yufka
Arasına sürmek için;
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
*1 bağ ıspanak
*2 tane soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üzerine sürmek için;
*1 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 fincan yağ
*Çörek otu
*Susam
Kolay Ispanaklı Sarma Börek Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar yapması kolay yumuşacık bir börek tarifi ister kahvaltı da ister akşam yemeğinin yanında sofralara yakışacak bir lezzet
Gelelim tarife
Öncelikle iç harcı hazırlayalım ıspanakları güzelce yıkayıp kök kısımları hariç ince ince doğrayalım ve elimizle sıkarak karıştırma kabına koyalım
Tavaya yağı koyup üzerine küp küp doğradığımız soğanları koyup kavuralım kavrulan soğanın üzerine salça ve baharatı koyup kavuralım kavrulan soğan soğuyunca ıspanakla karıştıralım iç harcımız hazır
Şimdide yufkaların arasına sürmek için süt ve sıvı yağı kasede karıştıralım
Tezgaha yufkayı serip üzerine hazırladığımız sütlü karışımdan sürelim yufkayı ortadan ikiye bölelim Böldüğümüz kısımlara ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde kıvıralım Dilim dilim keselim servisi de daha kolay oluyor böyle olunca tepsimiz dolana kadar bu işlemi yapalım
En son üzerine yoğurt, yumurta ve yağ karışımından sürüp üzerine çörek otu ve susam serpelim 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Yapacaklara kolay gelsin Afiyet olsun
*1 paket hazır yufka
Arasına sürmek için;
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
*1 bağ ıspanak
*2 tane soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üzerine sürmek için;
*1 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 fincan yağ
*Çörek otu
*Susam
Kolay Ispanaklı Sarma Börek Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar yapması kolay yumuşacık bir börek tarifi ister kahvaltı da ister akşam yemeğinin yanında sofralara yakışacak bir lezzet
Gelelim tarife
Öncelikle iç harcı hazırlayalım ıspanakları güzelce yıkayıp kök kısımları hariç ince ince doğrayalım ve elimizle sıkarak karıştırma kabına koyalım
Tavaya yağı koyup üzerine küp küp doğradığımız soğanları koyup kavuralım kavrulan soğanın üzerine salça ve baharatı koyup kavuralım kavrulan soğan soğuyunca ıspanakla karıştıralım iç harcımız hazır
Şimdide yufkaların arasına sürmek için süt ve sıvı yağı kasede karıştıralım
Tezgaha yufkayı serip üzerine hazırladığımız sütlü karışımdan sürelim yufkayı ortadan ikiye bölelim Böldüğümüz kısımlara ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde kıvıralım Dilim dilim keselim servisi de daha kolay oluyor böyle olunca tepsimiz dolana kadar bu işlemi yapalım
En son üzerine yoğurt, yumurta ve yağ karışımından sürüp üzerine çörek otu ve susam serpelim 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Yapacaklara kolay gelsin Afiyet olsun