Kış sebzelerinin arasında listenin başında mekan alan lahana ile mis üzere kapuska yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Velev kıymalı isterseniz de bol soğanla pişirebileceğiniz enfes kapuska yemeği, metabolizmayı da hızlandırarak bağırsakların tertipli çalışmasına yardımcı oluyor. E bu kadar yararlı ve lezzetli iken ne duyuyorsunuz koşun mutfağa. Enfes zeytinyağı kapuskanın tanımı haberimizin detaylarında...
Beyaz lahana, kışın pazar tezgahlarına gelen sağlıklı bir sebzedir. Hem sarması hem de yemeği yapılan lahananın yemeğine kapuska ismi verilir. Etli ya da olağan bir biçimde yapılabilen kapuska yemeği, Türk mutfağında çok çokça pişirilir. Damak tadına nazaran içerisine acı eklenebilen lahana yemeği, çok da sağlıklıdır. Lahana sevmeyen birinin önüne bile kapuska yemeği koysanız bayıla bayıla yiyebileceği bir tarifle önünüzdeyiz. Özellikle zeytinyağlı ve pirinçle piştiğinde lahananın lezzetine lezzet katılıyor. Üstelik prodüksiyonu da çok kolay olan kapuska yemeğinin tanımı metnimizin detaylarında...
ZEYTİNYAĞLI KAPUSKA TANIMI:
MATERYALLER
Yarım adet orta uzunluk lahana
1 adet kapya biber
1 adet büyük uzunluk soğan
Yarım çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Öncelikle tencereye yağı alıp, tencerenin içerisine yemeklik doğradığınız soğanları ve biberleri ek ederek kavurmaya başlayın.
Üzerine salçayı ek ederek kavurma sürecine devam edin.
Akabinde yıkayıp doğranan lahanaları pirinçleri tuzunu ve karabiberini de ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Orta ateşte kendi suyu ile kavurun. Dibini sarmamasına dikkat ederek, su ek edip pişirin.
İsterseniz sıcak isterseniz ılık bir biçimde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...