Tatlılar arasında en çok un helvası sevenlere müjde! Tadı adeta hayran bıraktıran çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi olacak kaşık helvasını sizlerle tanıştırıyoruz. Kastamonu yöresinin en meşhur tatlılarından olan kaşık helvası ismini biçiminden alıyor. Sizlerde kaşık helvasını çabucak meskeninizde denemek istiyorsanız tanımına metnimizden ulaşabilirsiniz.
Helva, Osmanlı periyodundan beri Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında bölge alır. Ihtimamla hazırlanan helvalar kan şekerini düzenlerken misafirlerinize sunabileceğiniz nefis tatlılar arasındadır. Helvanın memleketimizde birçok farklı memlekette birçok çeşidi vardır. En meşhur olanı ise un ve irmik helvasıdır. Mahsusen kandillerde ve mevlidlerde yapılan bu helvaların arasına bir yenisini daha eklemek velev misiniz. Birinci başta un helvasına benzeyen lakin lezzeti un helvasına nazaran daha farklı olan kaşık helvasını bir defa denediğinizde sizlerde çok seveceksiniz.
KAŞIK HELVASI TANIMI:
MATERYALLER
250 gram tereyağı
1 su bardağı likit yağ
4 su bardağı un
1 bar pudra şekeri
YAPILIŞI
Tereyağı ve likit yağı tavaya alıp kızmasını sağlayın.
Daha sonra üzerine unu koşarak kavurun.
10 dakika kadar topaklanan sonrasında olağana dönen unun renginin dönmesini sağlayın.
Yaklaşık 30 dakika boyunca kavurduktan sonra ocaktan alıp pudra şekerini ekleyin.
Süratlice karıştırdıktan sonra sıcakken bir yemek kaşığı yardımıyla, kaşığın içine biraz alıp avuç içinizle sıkıca bastırın.
Dizerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...