iltasyazilim
FD Üye
Kolay Kemal Paşa Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak) diğerleri içine
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*250 gr terayağ yada margarin
*3 yemek kaşığı irmik
*Kabartma tozu (Üstüne 1 damla limon)
*Vanilya
*2, 5 yada 3 su bardağı un (Sert nede yumuşak ele yapışmayı bırakınca un eklemesi yapılmayacak)
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Kolay Kemal Paşa Tarifi Yapılışı İlk önce şerbet hazırlanır şerbet soğuk tatlı hafif sıcak olacak
Su ve şeker karıştırılıp ocağa konur 15 dk kaynar limon suyu eklenir ( 2 damla) 5 dk daha kaynar ocaktan alınır)
Hamur için; oda sıcaklığında tereyağ, pudra şekeri 1 yumurtanın tamamı diğerinin sadece akı, irmiği, kabartma tozu (2 damla limon üzerine), vanilya eklenir iyice karıştırılır
Unumuz eklenir( kontrollü ne sert ne çok yumuşak, ele yapışmayı bıraktığı anda un eklemesi yapılmayacak)
Çok iyi bir şekilde yoğurulacak
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp elips şekli verilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatal ile dik çizgiler atılır
180 derecede fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir
Şerbet dökülür servis yapılır
Afiyet olsun deneyeceklere
*2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak) diğerleri içine
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*250 gr terayağ yada margarin
*3 yemek kaşığı irmik
*Kabartma tozu (Üstüne 1 damla limon)
*Vanilya
*2, 5 yada 3 su bardağı un (Sert nede yumuşak ele yapışmayı bırakınca un eklemesi yapılmayacak)
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Kolay Kemal Paşa Tarifi Yapılışı İlk önce şerbet hazırlanır şerbet soğuk tatlı hafif sıcak olacak
Su ve şeker karıştırılıp ocağa konur 15 dk kaynar limon suyu eklenir ( 2 damla) 5 dk daha kaynar ocaktan alınır)
Hamur için; oda sıcaklığında tereyağ, pudra şekeri 1 yumurtanın tamamı diğerinin sadece akı, irmiği, kabartma tozu (2 damla limon üzerine), vanilya eklenir iyice karıştırılır
Unumuz eklenir( kontrollü ne sert ne çok yumuşak, ele yapışmayı bıraktığı anda un eklemesi yapılmayacak)
Çok iyi bir şekilde yoğurulacak
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp elips şekli verilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatal ile dik çizgiler atılır
180 derecede fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir
Şerbet dökülür servis yapılır
Afiyet olsun deneyeceklere