iltasyazilim
FD Üye
Kolay Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tane yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 5 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 5 su bardağı toz şeker
*1 kaşık limon suyu
Üzeri için;
*Krem şanti veya kaymak
*Hindistan cevizi
Kolay Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım Daha sonra Kemal paşa malzemelerimizi geniş bir kabın içinde kıvama gelene kadar yoğuruyoruz Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığımız fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında kızana kadar pişmeye bırakıyoruz Tatlımız pişip fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine dökerek şerbetini çekmesini bekliyoruz Sonra süsleyerek servise hazır ediyoruz Afiyet olsun
*1 5 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tane yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 5 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 5 su bardağı toz şeker
*1 kaşık limon suyu
Üzeri için;
*Krem şanti veya kaymak
*Hindistan cevizi
Kolay Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım Daha sonra Kemal paşa malzemelerimizi geniş bir kabın içinde kıvama gelene kadar yoğuruyoruz Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığımız fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında kızana kadar pişmeye bırakıyoruz Tatlımız pişip fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine dökerek şerbetini çekmesini bekliyoruz Sonra süsleyerek servise hazır ediyoruz Afiyet olsun