iltasyazilim
FD Üye
Kolay Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 5 çay bardağı köftelik bulgur
*1 adet soğan
*1 adet yumurta
*2 diş sarımsak
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
*Un
Kolay Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı İlk olarak kırmızı mercimekleri yıkıyoruz ve ufak bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyip kaynatıyoruz Mercimekler iyice haşlandıktan sonra hafif suyu kalacaktır, o şekildeyken ocaktan alıp kaşık yardımı ile mercimekleri eziyoruz, zaten kolay bir işlem olacaktır Isısını kaybetmeden bulguru da ekleyip kapağını kapatıp dinlendiriyoruz ki aynı zamanda bulgur şişsin Daha sonra yoğurma kabına alıp bir süre soğuması için bekliyoruz O sırada soğanı ufak ufak doğrayıp ekliyoruz ve sarımsakları içine rendeliyoruz Soğuduktan sonra yumurta, baharat ve tuzu da ekleyip yoğuruyoruz, dilerseniz bir tutam maydanozda ekleyebilirsiniz Yoğurma esnasında azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kıvama gelene dek devam ediyoruz Ben 6 avuç kadar un kullandım ve gayet yeterli oldu Ardından 15 dakika kadar buzdolabında veya soğuk bir ortamda dinlendiriyoruz*Elimizi hafif yağlayarak dinlenen köfte hamurumuzdan (kolay olması için) ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif yassı şekil veriyoruz ve kızgın yağlı bir tavada kızartıyoruz Kolay ve zevkli bir işlem, yanına sebze veya salata ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 5 çay bardağı köftelik bulgur
*1 adet soğan
*1 adet yumurta
*2 diş sarımsak
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
*Un
Kolay Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı İlk olarak kırmızı mercimekleri yıkıyoruz ve ufak bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ekleyip kaynatıyoruz Mercimekler iyice haşlandıktan sonra hafif suyu kalacaktır, o şekildeyken ocaktan alıp kaşık yardımı ile mercimekleri eziyoruz, zaten kolay bir işlem olacaktır Isısını kaybetmeden bulguru da ekleyip kapağını kapatıp dinlendiriyoruz ki aynı zamanda bulgur şişsin Daha sonra yoğurma kabına alıp bir süre soğuması için bekliyoruz O sırada soğanı ufak ufak doğrayıp ekliyoruz ve sarımsakları içine rendeliyoruz Soğuduktan sonra yumurta, baharat ve tuzu da ekleyip yoğuruyoruz, dilerseniz bir tutam maydanozda ekleyebilirsiniz Yoğurma esnasında azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kıvama gelene dek devam ediyoruz Ben 6 avuç kadar un kullandım ve gayet yeterli oldu Ardından 15 dakika kadar buzdolabında veya soğuk bir ortamda dinlendiriyoruz*Elimizi hafif yağlayarak dinlenen köfte hamurumuzdan (kolay olması için) ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif yassı şekil veriyoruz ve kızgın yağlı bir tavada kızartıyoruz Kolay ve zevkli bir işlem, yanına sebze veya salata ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun