iltasyazilim
FD Üye
Basit Laz Böreği nasıl yapılır
Kolay Laz Böreği Tarifi
Basit Laz Böreği Malzemeler
14 yaprak yufka
150 gram tereyağı
Muhallebisi için:
4 adet yumurta sarısı
7 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı pirinç unu
Su
1 tutam tuzlu ve karabiber
Şerbeti için:
1,5 kadeh tozşeker
1 su bardağı su
Laz Böreği yapılışı
başlangıçta böreğin muhallebisi hazırlanır Bunun için; 7 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker alınır kaynamaya bırakılır sırası gelmişken yufkaların ara katları için tereyağı eritilir
bir de 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir Yufkların yarısı yağlanınca muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, bir tutam tuzlu ve karabiber karıştırılarak sübyesi hazırlaınır
Hazırlanan sübye kaynayan süte eklenir Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir Muhallebin birincil sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür Kalan yufklar da öteki yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir
Üstüne kalan yağ dökülür ve kocaman kareler halinde kesilir 180 derecede üzeri nar gibi kızarana dek pişirilir Laz böreği pişince fırından çıkarılır Şerbetinin soğuk olmasına uyarı edilerek şerbeti verilir
Üstü çıtır ortası muhallebili lezzetli bir tatlı Hazırlanmış baklava yufkası ile yapılan bu tatlı sadece yarım saatte hazırlanıyor Mutlaka deneyin *
Kolay Laz Böreği Tarifi
Basit Laz Böreği Malzemeler
14 yaprak yufka
150 gram tereyağı
Muhallebisi için:
4 adet yumurta sarısı
7 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı pirinç unu
Su
1 tutam tuzlu ve karabiber
Şerbeti için:
1,5 kadeh tozşeker
1 su bardağı su
Laz Böreği yapılışı
başlangıçta böreğin muhallebisi hazırlanır Bunun için; 7 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker alınır kaynamaya bırakılır sırası gelmişken yufkaların ara katları için tereyağı eritilir
bir de 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir Yufkların yarısı yağlanınca muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, bir tutam tuzlu ve karabiber karıştırılarak sübyesi hazırlaınır
Hazırlanan sübye kaynayan süte eklenir Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir Muhallebin birincil sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür Kalan yufklar da öteki yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir
Üstüne kalan yağ dökülür ve kocaman kareler halinde kesilir 180 derecede üzeri nar gibi kızarana dek pişirilir Laz böreği pişince fırından çıkarılır Şerbetinin soğuk olmasına uyarı edilerek şerbeti verilir
Üstü çıtır ortası muhallebili lezzetli bir tatlı Hazırlanmış baklava yufkası ile yapılan bu tatlı sadece yarım saatte hazırlanıyor Mutlaka deneyin *