Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Lokma Tatlısı Tarifi

Kolay Lokma Tatlısı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Resimli Kolay Lokma Tatlısı Tarifi


Malzemeler

2 su bardağı un
1 dere kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta

Kızartmak İçin

1 su bardağı sıvıyağı

Şurup İçin

2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu



Tatlının Tarifi

Başta toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim

bu vesileyle hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üstüne tuz ekleyelim
Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım

Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir Hamuru 30 dakika dinlenmeye, adamakıllı mayalanmaya bırakalım

öte yandan şurubu düzenlemek üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üzerine oturtalım Orta hararetli ateşte, şeker en ince ayrıntısına kadar eriyip, şurup katılaşıncaya dek kaynatalım Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim

Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım

Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üzerinde iri fındık büyüklüğünde bir tutam oluşacak Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın içine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım Lokmaları bu şekilde hazırlayalım Tavayı kesintisiz sallayarak lokmaları kızartalım

Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun

Olası olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın

Fakat çok kayda değer bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, kızgın yağa batırıp sonradan hamuru alın Bu Nedenle kaşığınızın içini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine asistan olacaktır Yani önce kaşığı kavgalı yağa batırın, çıkarın sonradan cıvık hamurun içine daldırıp, iri bir fındık büyüklüğündeki parçayı alıp, dargın tavaya kızartmak üzere bırakın Tekrar kaşığı kavgalı tavaya dargın yağa batırın ve bitmiş cıvık hamurun içine daldırın Bu Nedenle hamurunuz bitene kadar benzer işlemi devam ettirin

Sıhhat Olsun *
 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt