iltasyazilim
FD Üye
Resimli Kolay Lokma Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı un
1 dere kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağı
Şurup İçin
2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tatlının Tarifi
Başta toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim
bu vesileyle hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üstüne tuz ekleyelim
Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım
Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir Hamuru 30 dakika dinlenmeye, adamakıllı mayalanmaya bırakalım
öte yandan şurubu düzenlemek üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üzerine oturtalım Orta hararetli ateşte, şeker en ince ayrıntısına kadar eriyip, şurup katılaşıncaya dek kaynatalım Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim
Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım
Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üzerinde iri fındık büyüklüğünde bir tutam oluşacak Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın içine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım Lokmaları bu şekilde hazırlayalım Tavayı kesintisiz sallayarak lokmaları kızartalım
Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun
Olası olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın
Fakat çok kayda değer bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, kızgın yağa batırıp sonradan hamuru alın Bu Nedenle kaşığınızın içini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine asistan olacaktır Yani önce kaşığı kavgalı yağa batırın, çıkarın sonradan cıvık hamurun içine daldırıp, iri bir fındık büyüklüğündeki parçayı alıp, dargın tavaya kızartmak üzere bırakın Tekrar kaşığı kavgalı tavaya dargın yağa batırın ve bitmiş cıvık hamurun içine daldırın Bu Nedenle hamurunuz bitene kadar benzer işlemi devam ettirin
Sıhhat Olsun *
Malzemeler
2 su bardağı un
1 dere kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağı
Şurup İçin
2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tatlının Tarifi
Başta toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim
bu vesileyle hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üstüne tuz ekleyelim
Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım
Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir Hamuru 30 dakika dinlenmeye, adamakıllı mayalanmaya bırakalım
öte yandan şurubu düzenlemek üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üzerine oturtalım Orta hararetli ateşte, şeker en ince ayrıntısına kadar eriyip, şurup katılaşıncaya dek kaynatalım Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim
Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım
Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üzerinde iri fındık büyüklüğünde bir tutam oluşacak Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın içine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım Lokmaları bu şekilde hazırlayalım Tavayı kesintisiz sallayarak lokmaları kızartalım
Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun
Olası olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın
Fakat çok kayda değer bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, kızgın yağa batırıp sonradan hamuru alın Bu Nedenle kaşığınızın içini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine asistan olacaktır Yani önce kaşığı kavgalı yağa batırın, çıkarın sonradan cıvık hamurun içine daldırıp, iri bir fındık büyüklüğündeki parçayı alıp, dargın tavaya kızartmak üzere bırakın Tekrar kaşığı kavgalı tavaya dargın yağa batırın ve bitmiş cıvık hamurun içine daldırın Bu Nedenle hamurunuz bitene kadar benzer işlemi devam ettirin
Sıhhat Olsun *