iltasyazilim
FD Üye
Kolay Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tavuk göğsü
*500 gr pirinç
*1 adet büyük boy patates
*3 soğan
*2 patlıcan
*Tuz
*Karabiber
Salata için;
*4 havuç
*3 salatalık
*Mor lahana
*Marul
*Nar ekşisi
*Tuz
*Yağ
*Yoğurt
Kolay Maklube Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler ayrı ayrı pişirilip yapılan bir tarif vermeye çalışacağım şimdiden afiyet olsun
1
*Tavuk göğsü düdüklüde 15 dakika kadar haşlanıp, didilir
*Suyunu ayırın, çünkü pilav için kullanacağız
*Pirinçler ıslatılır Bir kaç kez suyu süzülerek yıkanır
*Sıvı yağ da kavrulur İyice kavurun ki lapa olmasın
*Ardından tavuk suyundan 2 bardak eklenip, üzeri geçinceye kadar da normal su eklenip, tuzu koyulup, pişirilmeye bırakılır (1015 dakika)
*Pişince üzerine temiz bir havlu koyup, dinlenmeye bırakın
*Patatesler küp küp kesilip tuzlanıp kızartılır çok tuz olmamasına özen gösterin
*Soğanlar yuvarlak olacak şekilde biraz kalın kesin ve tuzlayıp kızartın
*Patlıcanları alacalı soyup, uzun ince çok kalın olmayacak şekilde kesip onları da kızartın
*Sıra geldi hepsini bir tencere de birleştirmeye
*Geniş ve ağzı açık bir tencere alın
*Çelik tencere olması güzel olur, patlıcanları tencerenin kenarlarından dışarı doğru uzanacak şekilde dizin
*Sonra en alta tavuklarınızı dizip, bastırın
*Pişirdiğiniz pilavdan ekleyip, bastırın
*Ne kadar ekleyeceğinizi göz kararı karar verebilirsiniz
*Soğanları dizip, bastırın
*Üzerine tekrar pilav koyup, bastırın bir kaşık yardımıyla
*Kızartılan patatesleri de koyup, pilav ekleyin, bastırın
*Bu şekilde isteğinize göre sıralayarak devam edebilirsiniz
*En son patlıcanlarınızın dışta kalan kısımlarını pilavın üstüne kapatın
*Salata malzemelerinizin hepsini ince ince doğrayın
*Havuçları rendeleyin
*Salatalıkları küp küp doğrayın
*Nar ekşisi yağ, tuz, ekleyip, karıştırın
*Yuvarlak bir tepsiye bu sıraladığınız tencerenizi ters çevirin
*Etrafına bir sıra salata bir sıra yoğurt olacak şekilde servis yapım Afiyet olsun
*500 gr tavuk göğsü
*500 gr pirinç
*1 adet büyük boy patates
*3 soğan
*2 patlıcan
*Tuz
*Karabiber
Salata için;
*4 havuç
*3 salatalık
*Mor lahana
*Marul
*Nar ekşisi
*Tuz
*Yağ
*Yoğurt
Kolay Maklube Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler ayrı ayrı pişirilip yapılan bir tarif vermeye çalışacağım şimdiden afiyet olsun
1
*Tavuk göğsü düdüklüde 15 dakika kadar haşlanıp, didilir
*Suyunu ayırın, çünkü pilav için kullanacağız
*Pirinçler ıslatılır Bir kaç kez suyu süzülerek yıkanır
*Sıvı yağ da kavrulur İyice kavurun ki lapa olmasın
*Ardından tavuk suyundan 2 bardak eklenip, üzeri geçinceye kadar da normal su eklenip, tuzu koyulup, pişirilmeye bırakılır (1015 dakika)
*Pişince üzerine temiz bir havlu koyup, dinlenmeye bırakın
*Patatesler küp küp kesilip tuzlanıp kızartılır çok tuz olmamasına özen gösterin
*Soğanlar yuvarlak olacak şekilde biraz kalın kesin ve tuzlayıp kızartın
*Patlıcanları alacalı soyup, uzun ince çok kalın olmayacak şekilde kesip onları da kızartın
*Sıra geldi hepsini bir tencere de birleştirmeye
*Geniş ve ağzı açık bir tencere alın
*Çelik tencere olması güzel olur, patlıcanları tencerenin kenarlarından dışarı doğru uzanacak şekilde dizin
*Sonra en alta tavuklarınızı dizip, bastırın
*Pişirdiğiniz pilavdan ekleyip, bastırın
*Ne kadar ekleyeceğinizi göz kararı karar verebilirsiniz
*Soğanları dizip, bastırın
*Üzerine tekrar pilav koyup, bastırın bir kaşık yardımıyla
*Kızartılan patatesleri de koyup, pilav ekleyin, bastırın
*Bu şekilde isteğinize göre sıralayarak devam edebilirsiniz
*En son patlıcanlarınızın dışta kalan kısımlarını pilavın üstüne kapatın
*Salata malzemelerinizin hepsini ince ince doğrayın
*Havuçları rendeleyin
*Salatalıkları küp küp doğrayın
*Nar ekşisi yağ, tuz, ekleyip, karıştırın
*Yuvarlak bir tepsiye bu sıraladığınız tencerenizi ters çevirin
*Etrafına bir sıra salata bir sıra yoğurt olacak şekilde servis yapım Afiyet olsun