iltasyazilim
FD Üye
Kolay Mantı Doldurma Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı su
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*100 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
Kolay Mantı Doldurma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamurumuzu yapalım ki dinlensin Un su tuz karıştırılır, yumuşak olmayan bir hamur elde edilir Yarım saat dinlendirilir
*Bir taraftan kıymaya soğan rendelenir Baharatlar eklenip, karıştırılır Dinlenen hamur yeteri kadar açılır Oklavaya sarılır bıçakla ortasından boyluca kesilir
*Sonra ortadan kesilir
*Bir diğer yarısıda boyluca kesilir ve kare kare kesilip kurumaması için bir bez altına koyulur
*Ben bütün bezeleri bu şekilde açıp, kesip, bez altına koyup, dolduruyorum tek tek
*Uzun olan kareleri doldururken ortadan tekrar kesiyorum
*Sonra kaynamış suya doldurduğum mantıları koyup haşlayıp bir taraftan salçalı sosunu hazırlıyoruz
*Mantının suyundan iki kepçe alıp sosun içine koyuyoruz
*Bir taşım kaynatıp kapatıyoruz
*Son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz
*Haşlanan mantıyı döküp yoğurdunu sosunu döküp servis yapıyoruz Afiyet olsun ?
*İnşallah işinize yarar bu yöntem fikir olsun diye paylaştım Cümleten kolay gelsin???
*1 su bardağı su
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*100 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
Kolay Mantı Doldurma Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamurumuzu yapalım ki dinlensin Un su tuz karıştırılır, yumuşak olmayan bir hamur elde edilir Yarım saat dinlendirilir
*Bir taraftan kıymaya soğan rendelenir Baharatlar eklenip, karıştırılır Dinlenen hamur yeteri kadar açılır Oklavaya sarılır bıçakla ortasından boyluca kesilir
*Sonra ortadan kesilir
*Bir diğer yarısıda boyluca kesilir ve kare kare kesilip kurumaması için bir bez altına koyulur
*Ben bütün bezeleri bu şekilde açıp, kesip, bez altına koyup, dolduruyorum tek tek
*Uzun olan kareleri doldururken ortadan tekrar kesiyorum
*Sonra kaynamış suya doldurduğum mantıları koyup haşlayıp bir taraftan salçalı sosunu hazırlıyoruz
*Mantının suyundan iki kepçe alıp sosun içine koyuyoruz
*Bir taşım kaynatıp kapatıyoruz
*Son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz
*Haşlanan mantıyı döküp yoğurdunu sosunu döküp servis yapıyoruz Afiyet olsun ?
*İnşallah işinize yarar bu yöntem fikir olsun diye paylaştım Cümleten kolay gelsin???
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.