iltasyazilim
FD Üye
Kolay Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy beyaz soğan
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 su bar Kırmızı mercimek
*1 5 su bar İnce köftelik bulgur
*1 yemek kasıgı karışık (domatesbiber) salça
*34 baş taze yeşil soğan
*isteğe göre maydanoz
*tuz
*pulbiber
Kolay Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimegi ayıklayıp, yıkayıp tencereye bırakalım üzerine pilava ayarlar gibi su ayarlayalim çok koymayalim cunku o suyun hepsini cekmesi lazim Suyunu cektikten sonra koftelik bulguru birakip altini kapatalım kapaginida kapatalım O dinlenirken orta boy beyaz soğanı küçük küçük doğrayalım tavaya da bir yandan 5 yemek kaş Sıvıyağını bırakalım Yag ısındığında doğradığımız soğanlari bırakalım diriliği olene kadar 3 4 dakika kavuralım Sonra 1 yemek kaş Karışık salçayıda sürelim 1 dakika kadar da o sekilde kavurun Sonra altini kapatıp ilk sıcaginin cikmasini bekleyin bu sırada da mercimegi ve ince koftelik bulguru karıştırın ve derin bir kaba bırakın üzerine yaptiginiz soğan ve salçayi birakin Sicagi biraz çıkana kadar bekleyin cunku elleriniz yanabilir O sogurken maydanozu ve taze yesil soğanı doğrayın Mercimek ve ince bulguru salçayla iyiyce karıştırın goz kararina göre de su ilave edin Onu biraz elinizle yogurun ve maydanozla taze yesil soğani ve tuz ile pulbiberide ekleyin O sekildede yogurdukdan sonra 10 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz ELLERINIZE SAĞLIK AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ?
*1 adet orta boy beyaz soğan
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 su bar Kırmızı mercimek
*1 5 su bar İnce köftelik bulgur
*1 yemek kasıgı karışık (domatesbiber) salça
*34 baş taze yeşil soğan
*isteğe göre maydanoz
*tuz
*pulbiber
Kolay Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimegi ayıklayıp, yıkayıp tencereye bırakalım üzerine pilava ayarlar gibi su ayarlayalim çok koymayalim cunku o suyun hepsini cekmesi lazim Suyunu cektikten sonra koftelik bulguru birakip altini kapatalım kapaginida kapatalım O dinlenirken orta boy beyaz soğanı küçük küçük doğrayalım tavaya da bir yandan 5 yemek kaş Sıvıyağını bırakalım Yag ısındığında doğradığımız soğanlari bırakalım diriliği olene kadar 3 4 dakika kavuralım Sonra 1 yemek kaş Karışık salçayıda sürelim 1 dakika kadar da o sekilde kavurun Sonra altini kapatıp ilk sıcaginin cikmasini bekleyin bu sırada da mercimegi ve ince koftelik bulguru karıştırın ve derin bir kaba bırakın üzerine yaptiginiz soğan ve salçayi birakin Sicagi biraz çıkana kadar bekleyin cunku elleriniz yanabilir O sogurken maydanozu ve taze yesil soğanı doğrayın Mercimek ve ince bulguru salçayla iyiyce karıştırın goz kararina göre de su ilave edin Onu biraz elinizle yogurun ve maydanozla taze yesil soğani ve tuz ile pulbiberide ekleyin O sekildede yogurdukdan sonra 10 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz ELLERINIZE SAĞLIK AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ?