Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kolay Muhallebi Nasıl Yapılır? İşte lezzetli Kolay Muhallebi Tarifi…

Kolay Muhallebi Nasıl Yapılır? İşte lezzetli Kolay Muhallebi Tarifi…

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
s-77c3ea05d18e0d8583f70263362ad076e937dd55.jpg


Muhallebi, güzel ve sade lezzeti ile birçok tatlıda yer almaktadır. Fakat tek başına bile tatlı krizlerini yatıştırmak için kolay muhallebi tanımı imdadınıza yetişebilir. Kısa müddette hazırlama imkanı sunan muhallebiyi; çikolata, kuruyemiş ve meyve soslarıyla süsleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Sütlü tatlılardan vazgeçemeyenlerin tutkusu haline gelen kolay muhallebi üretiminde birtakım püf noktalara dikkat ederek kendinize ya da konuklarınıza lezzetli muhallebiler hazırlayabilirsiniz. Pekala, kolay muhallebi nasıl yapılır? İşte tüm püf noktalarıyla kolay muhallebi tarifi…




Hafif bir tatlı ile şeker gereksiniminizi gidermek istiyorsanız kolay muhallebi tanımı tam size nazaran bir lezzet. İmal evresi sadece 10 dakika sürse de muhallebi üretiminde püf noktalara dikkat edilmesi gerekir. Süt, şeker, un ve nişasta ile hazırlanan muhallebiyi kaselere doldurduktan sonra üzerinde bir katman oluşmasını engellemek için streç sinemaya kapatıp soğumaya bırakabilirsiniz. Ayrıyeten topaklanmayı engellemek için daima karıştırarak pişirmenizde yarar bulunur. Kolay muhallebi tanımında en zevkli anlardan biri de kendi isteğinize nazaran süsleme kısmıdır. Süslerken kuruyemişlerden ve mevsim meyvelerinden yararlanarak muhallebinin tadına tat katabilirsiniz. Pekala, kolay muhallebi nasıl yapılır? İşte lezzetli kolay muhallebi tarifi…

Malzemeler




- 1 litre süt

- 1 su bardağı un

- 2 paket vanilya

- 1 yemek kaşığı nişasta (buğday)

- 1 su bardağı toz şeker

- Yarım yemek kaşığı tereyağı

Kolay Muhallebi Yapılışı



- Muhallebi yaparken öncelikle yağ haricinde gereçlerin tümünü bir tencereye alıp tel çırpıcıyla düzgünce karıştırın. Ocağın altını yaktıktan sonra devamlı karıştırılarak koyu kıvam almasını sağlayın. Kaynayan muhallebiye tereyağını ekleyin ve uygunca karıştırın.

- Oda sıcaklığında soğumaya aldığınız muhallebinin blender yardımıyla büsbütün pürüzsüz olmasını sağlayın. Akabinde buzdolabına kaldırmak üzere servis kaselerine alın. Son olarak dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Muhallebi Kaç Kaloridir?



Sütlü sade olarak hazırlanan muhallebinin 100 gramı 122 kaloridir.  Lakin üzerine ekleyeceğiniz kuruyemiş ya da meyvelerle muhallebinin kalori oranı doğal olarak artmaktadır. Ek besine geçen bebeklerin de severek tükettiği muhallebi şeker içerdiğinden ötürü denetimli bir halde tüketilmelidir.
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt