Örgü örmede yapılan kimi kusurlar adım adım örgünün yapılışını izlememekten kaynaklanmaktadır. Sayfamızda siz kıymetli okuyucularımız için anlattığımız metotları takip ederek, kolay ve pratik örgü yapmaya adım atmış olacaksınız. Şiş ile örgüde yapılması gerekenler nelerdir? Düz örmenin püf noktaları nelerdir? Düz örgü ile battaniye örmenin püf noktaları nelerdir?
Şiş ile örgüde kıymetli noktalar biri de ilmekleri akıllıca noktalarda kullanmaktır. Dalgınlığa gelinen her ilmekte yanlış bir çizgiye çıkılması kaçınılmazdır. Bu nedenle yapılması gereken temel kurallardan birisi dikkatinizi toplamanızı sağlayacak metodu bulmanızdır. Şiş ile örgüde temel kurallar nelerdir? Düz örgünün bilinmesi gereken pratik formülleri neler olmalıdır? Battaniye örgü için hangi örgü süreci uygulanmalıdır? İşte, pratik ve kolay bir örgü için yapmanız gereken adımlar...
ŞİŞ İLE ALAKALI TEMEL MALUMATLAR
Şiş örgünün temel ve kıymetli kuralları düz ilmek, dolama, kenar ilmeği ve sıra sıra yapılışını takip etmekten makbul.
Örgü örerken kenar ilmeklerini örmeden evvel direkt şiş üzerine alırsanız hem yanlara sahih mütemadi artmasını önlemiş hem de örgü dikişini rahat örmüş olursunuz.

DÜZ ÖRGÜ NASIL ÖRÜLÜR? PRATİK BATTANİYE ÖRGÜ IMALATI

- Düz örgünün birinci aşamasında şişi ilmeğin size dönük tarafından geriye yanlışsız batırarak örgü sürecini başlatınız.

- 2. aşamasında ise örgüyü aksi yani art taraftan dolayarak ön tarafa sahih şişe dolayınız.

- Üçüncü ve son aşamasında ise şişi batırdığınız konumdan ipliği çekerek şiş üzerinden geçirerek örmeye devam ediniz. İstenilen boyuta gelene kadar aşamalara devam ediniz.