Kurabiyeler, çay saatlerinin, bayan günlerinin birebir vakitte kahve yanında tüketebileceğiniz hoş tarifler ortasında yer alır. Hem pratik hem de nefis bir kurabiye tanımı hazırlamak istiyorsanız pamuk kurabiyeye deneyebilirsiniz.
Altın günlerinin ve çay saatlerinin olmazsa olmazı nefis kurabiye çeşitlerini konuklarınıza sunmaya hazırlanın. Birbirinden lezzetli, eğlenceli, denenmiş kurabiye tanımları ve kurabiye imal ipuçları sizleri bekliyor. İçi yumuşacık, üzeri enfes pamuk kurabiye son yıllarda kafelerin vazgeçilmezi haline geldi. Üzerine pudra şekeri yada hindistan cevizi ile kaplayabileceğiniz bu kurabiyeye konuklarınız yahut arkadaşlarınız da hayran kalacak. Beş çayı için mükemmel ve pratik bir lezzet hazırlamak istiyorsanız tam size nazaran bir tanım veriyoruz.
KOLAY PAMUK KURABİYE TANIMI:
MATERYALLER
150 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için;
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Tüm materyalleri bir kabın içerisinde homojen kıvama gelene kadar yoğurun.
Daha sonra yağı kağıt serili tepsiye yuvarlak halinde dizip 180 derece fırında pişirin.
Kurabiyelerin pamuk yani beyaz biçiminde olması gerekiyor.
Bu yüzden kızarana kadar pişirmemeye ihtimam gösterin.
Pişen kurabiyelerin üzerine bol pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...