Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kolay parmak tatlısı tarifi

Kolay parmak tatlısı tarifi
0
108

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kolay_parmak_tatlisi_tarifi_1566548092_5608.jpg

Şerbetli tatlıları sevenler için enfes bir tarifimiz var. Yapılışı çok basit aynı zamanda hızlı olan parmak tatlısının tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Misafirlerinize dışarıdan tatlı almak yerine sadece 20 dakikada hazır hale getirebileceğiniz parmak tatlısını yapabilirsiniz. Peki parmak tatlısı nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...

Kısa sürede hazırlanabilen tatlılar genellikle aniden gelen misafir için oldukça kurtarıcı oluyor. Parmak tatlısı da bu tatlılar arasında yer alıyor. Özellikle dolapta soğuttuktan sonra servis ederseniz, lezzetine lezzet kattığını göreceksiniz. Adını şeklinden alan parmak tatlısının hamuruna istediğiniz şekli sizler de verebilirsiniz. Sunumu şık olan parmak tatlısının ağızda dağılan kıvamı vazgeçilmez yapıyor. Parmak tatlısını evde denemek için geç kalmayın.

PARMAK TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı irmik
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu

Şerbet için;

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

oGGH8_1566548125_6319.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti hazırlayarak tarife başlayabilirsiniz. Tencereye su ve şekeri koyup eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kaynayana kadar bekleyin. Kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek kenara alabilirsiniz.

Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırparak köpük köpük olmasını sağlayın.

Daha sonra üzerine sıvı yağ ve irmiği ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Kalan tüm malzemeleri ekleyerek, güzelce yoğurun.

Yumuşak kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, tepsiye uzun uzun dizin.

180 derece 25 dakika kadar pişirin. Kızaran tatlıyı fırından alıp üzerine şerbeti dökün.

Şerbeti iyice çektiğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt