Şerbetli tatlıları sevenler için enfes bir tarifimiz var. Yapılışı çok basit aynı zamanda hızlı olan parmak tatlısının tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Misafirlerinize dışarıdan tatlı almak yerine sadece 20 dakikada hazır hale getirebileceğiniz parmak tatlısını yapabilirsiniz. Peki parmak tatlısı nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...
Kısa sürede hazırlanabilen tatlılar genellikle aniden gelen misafir için oldukça kurtarıcı oluyor. Parmak tatlısı da bu tatlılar arasında yer alıyor. Özellikle dolapta soğuttuktan sonra servis ederseniz, lezzetine lezzet kattığını göreceksiniz. Adını şeklinden alan parmak tatlısının hamuruna istediğiniz şekli sizler de verebilirsiniz. Sunumu şık olan parmak tatlısının ağızda dağılan kıvamı vazgeçilmez yapıyor. Parmak tatlısını evde denemek için geç kalmayın.
PARMAK TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
Yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı irmik
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayarak tarife başlayabilirsiniz. Tencereye su ve şekeri koyup eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kaynayana kadar bekleyin. Kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek kenara alabilirsiniz.
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırparak köpük köpük olmasını sağlayın.
Daha sonra üzerine sıvı yağ ve irmiği ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Kalan tüm malzemeleri ekleyerek, güzelce yoğurun.
Yumuşak kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, tepsiye uzun uzun dizin.
180 derece 25 dakika kadar pişirin. Kızaran tatlıyı fırından alıp üzerine şerbeti dökün.
Şerbeti iyice çektiğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...