Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Patlıcan Kapama

Kolay Patlıcan Kapama

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kolay Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

*4 tane patlıcan
*1 tane patates
*1 tane kırmızı biber
*2 tane yeşil biber
*1 çorba kasesi kadar kıyma
*1 tane kuru soğan
*1 tane domates
*Biraz tuz ve biraz kekik
*1 yemek kaşığı salça
*Rendelenmiş kaşar

Kolay Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı Merhabalar, bugün kendim bir tarif denedim ve sonradan öğrendim ki ismi patlıcan kapama imiş Sanırım benim ki biraz daha pratik oldu Öncelikle genişçe bir teflon tavaya biraz tereyağ ve biraz sıvı yağı koyup eriyince içine küp küp doğradığımız kuru soğanları atıyoruz Soğanlar pişince kıymamızı da ekleyip kavuruyoruz Sonra içine küp küp doğradığımız patates kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyip 10 dakika kadar pişiriyoruz daha sonra içine yemeğin tam üstünde kalıp geçmeyecek kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz tuzu ve kekiği de unutmayalım bu arada Diğer yandan patlıcanlarımızı uzun uzun kesip kızartıyoruz Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip patlıcanları üzerine diziyoruz Kıymalı iç harcı üzerine döküyoruz tekrar patlıcanla kapatıyoruz Sonra suyla karıştırdığımız saçayı üzerine sürüp yuvarlak yuvarlak kestiğimiz domatesleri koyup fırına veriyoruz 20 dakika sonra da rendelenmiş kaşarları üzerine serpiştirip kaşarlar eriyene kadar pişirip servis ediyoruz

858,499Konular
982,579Mesajlar
30,334Kullanıcılar
Enes.yks01Son üye
Üst Alt