Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kolay pazı çorbası nasıl yapılır? Enfes pazı çorbasının püf noktaları

Kolay pazı çorbası nasıl yapılır? Enfes pazı çorbasının püf noktaları
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
enfes_pazi_corbasi_nasil_yapilir_1550311308_996.jpg

Karadeniz mutfağında sık sık kullanılan pazı ile enfes bir çorba hazırlamak ister misiniz? Çokça vitamin deposu olan pazı çorbası tüm mikropları bedenden atarak adeta detoks tesiri oluşturuyor. Gelin pazı çorbasını birlikte hazırlayalım...

Ülkemizde de sık sık tüketilen pazı, sıhhat için inanılmaz yararlı. Diyabetten hemoroide kadar pek çok sıhhat sıkıntısına karşı bedeni koruyan pazı, salata ve yemek olarak tüketilebiliyor.  Besin pahası epeyce yüksek olan yemyeşil pazı yapraklarını doyasıya kullanmak için çok az vaktimiz kalmış olabilir. En çok kış mevsiminde lezzetlenen pazı yapraklarını kullanarak yalnızca sarma ya da yemek değil enfes bir çorba da hazırlayabilirsiniz. Pekala pazı çorbası nasıl yapılır? Tüm ayrıntılarıyla pazı çorbasının tanımı yazımızda...

PAZI ÇORBASI TANIMI:

MATERYALLER

7-8 adet pazı yaprağı
3 yemek kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber



YAPILIŞI

Pazının yapraklarını güzelce bol suyun içerisinde yıkayın ve uzun halde doğrayın.

Sonrasında çorba tenceresine suyu koyun, kaynayınca arpa şehriyeleri içerisine ekleyin.

Arpa şehriyeler pişene kadar sosunu hazırlayabilirsiniz.

Yoğurt, yumurta ve unu büsbütün karışana dek bir çırpma teli yardımıyla çırpın ve kaynayan arpa şehriyenin suyundan da biraz ek ederek seyreltin.

Sarımsakların kabuğunu soyup, pişen arpa şehriyelerin içerisine rendeleyerek ilave edin.

Hazırladığınız yoğurtlu terbiyeyi çorbaya, daima karıştırarak ve azar azar ek edin. Yoğunlaşana dek karıştırarak pişirin.

Yoğunlaşan çorbaya pazı yapraklarını ekleyin. hafif yumuşadığında ocaktan alarak kaseye servis edin. Üzerine isteğe nazaran tereyağı ve pul biberi yakarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt