Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Perde Pilavı (Tam Ölçü Tam Lezzet)

Kolay Perde Pilavı (Tam Ölçü Tam Lezzet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kolay Perde Pilavı (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı yasemin pirinci
*2 çorba kaşığı çam fıstığı
*1 çorba kaşığı kuş üzümü
*2 kabuk tarçın
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tutam maydanoz
*2 su bardağı sıcak su
*1 kaşık tereyağı
*2 kaşık zeytinyağı

Krep için;


*1 su bardağı un
*15 su bardağı süt
*2 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz

Kolay Perde Pilavı (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi Yapılışı
1
*Tencerede yağı erittikten sonra çam fıstığı ve çubuk tarçını yağda kavurun
*Yıkanıp nişastasından arınmış pirinci ekleyip, 2 dk daha kavurun
*daha sonra tuzunu ve suyunu ilave edin
*Pilav suyunu çekince ateşi kapatın ve kuş üzümüyle ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
*Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın
*Krep için ayrı bir kaba sütü dökün
*Ardından diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın
*Mikser de kullanabilirsiniz
*Tavaya krebin malzemesini ince bir biçimde kaplayacak şekilde dökün
*İki yüzünü de pişirin
*Kreplerinizi orta büyüklükte yuvarlak bir kabın içine koyun
*Pilavdan kreplerin içini dolduracak miktarda koyun ve krepleri sarın
*Sardığınız krepleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın
*Önceden 100 derecede ısıtılmış fırına koyun
*Tepsiyi fırına koyduktan sonra ısıyı 170 dereceye çıkarın
*1015 dk üzeri kızarıncaya kadar bekletin Sıcak olarak servis yapın
 
858,496Konular
982,463Mesajlar
30,233Kullanıcılar
liam91Son üye
Üst Alt