iltasyazilim
FD Üye
Kolay Perde Pilavı (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yasemin pirinci
*2 çorba kaşığı çam fıstığı
*1 çorba kaşığı kuş üzümü
*2 kabuk tarçın
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tutam maydanoz
*2 su bardağı sıcak su
*1 kaşık tereyağı
*2 kaşık zeytinyağı
Krep için;
*1 su bardağı un
*15 su bardağı süt
*2 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
Kolay Perde Pilavı (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi Yapılışı
1
*Tencerede yağı erittikten sonra çam fıstığı ve çubuk tarçını yağda kavurun
*Yıkanıp nişastasından arınmış pirinci ekleyip, 2 dk daha kavurun
*daha sonra tuzunu ve suyunu ilave edin
*Pilav suyunu çekince ateşi kapatın ve kuş üzümüyle ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
*Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın
*Krep için ayrı bir kaba sütü dökün
*Ardından diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın
*Mikser de kullanabilirsiniz
*Tavaya krebin malzemesini ince bir biçimde kaplayacak şekilde dökün
*İki yüzünü de pişirin
*Kreplerinizi orta büyüklükte yuvarlak bir kabın içine koyun
*Pilavdan kreplerin içini dolduracak miktarda koyun ve krepleri sarın
*Sardığınız krepleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın
*Önceden 100 derecede ısıtılmış fırına koyun
*Tepsiyi fırına koyduktan sonra ısıyı 170 dereceye çıkarın
*1015 dk üzeri kızarıncaya kadar bekletin Sıcak olarak servis yapın
*1 su bardağı yasemin pirinci
*2 çorba kaşığı çam fıstığı
*1 çorba kaşığı kuş üzümü
*2 kabuk tarçın
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tutam maydanoz
*2 su bardağı sıcak su
*1 kaşık tereyağı
*2 kaşık zeytinyağı
Krep için;
*1 su bardağı un
*15 su bardağı süt
*2 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
Kolay Perde Pilavı (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi Yapılışı
1
*Tencerede yağı erittikten sonra çam fıstığı ve çubuk tarçını yağda kavurun
*Yıkanıp nişastasından arınmış pirinci ekleyip, 2 dk daha kavurun
*daha sonra tuzunu ve suyunu ilave edin
*Pilav suyunu çekince ateşi kapatın ve kuş üzümüyle ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
*Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın
*Krep için ayrı bir kaba sütü dökün
*Ardından diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın
*Mikser de kullanabilirsiniz
*Tavaya krebin malzemesini ince bir biçimde kaplayacak şekilde dökün
*İki yüzünü de pişirin
*Kreplerinizi orta büyüklükte yuvarlak bir kabın içine koyun
*Pilavdan kreplerin içini dolduracak miktarda koyun ve krepleri sarın
*Sardığınız krepleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın
*Önceden 100 derecede ısıtılmış fırına koyun
*Tepsiyi fırına koyduktan sonra ısıyı 170 dereceye çıkarın
*1015 dk üzeri kızarıncaya kadar bekletin Sıcak olarak servis yapın