Kalabalık misafirlerin en bereketli ve imalatı en kolay ana yemeklerinden biri olan nohut kolay bir halde pişmediği için saatler öncesinden hazırlanır. Lakin nohut kimi püf noktalara dikkat edilirse kısa müddette de pişirebilir. Pekala nohut yemeği nasıl yapılır? Kolay pişen nohut yemeği tanımı nedir?Gelin birlikte inceleyelim...
Sofraların olmazsa olmazı nohut yemeği, her yemeğin yanına yakışan lezzetler arasındadır. Etli ve etsiz sunulan nohut yemeğini yapmak hayli kolaydır. Ekseriyetle düdüklü tencerede pişirilerek, kısa müddette pişmesi sağlanan nohut yemeğinin lezzetli mi lezzetli tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Tek yapmanız gereken nohutları bir gece öncesinde sıcak su da bekletmek.
NOHUT YEMEĞİ TANIMI:
MATERYALLER
2 su bardağı nohut
2 adet yeşil biber
1 adet al biber
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı likit yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı al toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 küp et suyu bulyon
3-4 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Nohut yemeğini pişirmeye öncelikle nohutları haşlayarak başlayın.
Derin bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak şıkça kavurun. Akabinde salçayı ekleyerek kavurma sürecine devam edin.
Haşlanan nohutları soğanların içerisine aktararak 1-2 dakika kadar karıştırın.
Al toz biber ve karabiber ek ederek karıştırma sürecine devam edin.
Sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek, sonrasında et bulyonu ek edin.
Orta ateşte 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın.
Pişen yemeği sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...