iltasyazilim
FD Üye
Kolay Sarıyer Böreği
Malzemeler
• 4 adet yufka
• 1,5 su bardağı süt
• 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
• 1 yumurta
İç malzeme
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 500gr kıyma
• 1 avuç kuş üzümü
• 1 avuç dolmalık fıstık
• 4 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
• 1 tatlı kaşığı kbiber, pul biber
• Tuz
Hazırlanması:
1 Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun
2 Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın
3 Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün
4 Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın Sıkıştırarak sarın Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın
Malzemeler
• 4 adet yufka
• 1,5 su bardağı süt
• 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
• 1 yumurta
İç malzeme
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 500gr kıyma
• 1 avuç kuş üzümü
• 1 avuç dolmalık fıstık
• 4 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
• 1 tatlı kaşığı kbiber, pul biber
• Tuz
Hazırlanması:
1 Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun
2 Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın
3 Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün
4 Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın Sıkıştırarak sarın Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın