iltasyazilim
FD Üye
Kolay Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*2 çay bar şeker (Pudra şekeri) de olur
*2 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*Kabartma tozu,vanilya
*3 su bardağı un kontrollü yavaş yedire yedire
Şerbeti;
*2 ,5 su bardağı toz şeker
*2 ,5 su bardağı su
Kolay Şekerpare Tarifi Yapılışı Önce yumurtalarımızdan başlıyoruz Birinin sarısını ayırıp hamura hepsini kırıyoruz İki çay bar pudra yada toz şekerini ilave ediyoruz, 1 çay bardağı da irmik ekliyoruz Sıvı yağını da hepsini hamur yoğuracağımız kapta buluşturuyoruz Yavaş yavaş ununu ilave edip yedire yedire kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar koparıp huni şeklinde şekil vererek yağladığımız tepsiye dizerek 180 derece ısıtılmış fırınımızda 20 ila 25 dakika pişiriyoruz
Şerbeti çiğden karıştırarak şekerinin tam eridiğine emin olduğumuz zaman hamurlarılarımız fırından çıkınca şerbet ile buluşturuyoruz??
Afiyet olsun ?
*2 yumurta
*2 çay bar şeker (Pudra şekeri) de olur
*2 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*Kabartma tozu,vanilya
*3 su bardağı un kontrollü yavaş yedire yedire
Şerbeti;
*2 ,5 su bardağı toz şeker
*2 ,5 su bardağı su
Kolay Şekerpare Tarifi Yapılışı Önce yumurtalarımızdan başlıyoruz Birinin sarısını ayırıp hamura hepsini kırıyoruz İki çay bar pudra yada toz şekerini ilave ediyoruz, 1 çay bardağı da irmik ekliyoruz Sıvı yağını da hepsini hamur yoğuracağımız kapta buluşturuyoruz Yavaş yavaş ununu ilave edip yedire yedire kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar koparıp huni şeklinde şekil vererek yağladığımız tepsiye dizerek 180 derece ısıtılmış fırınımızda 20 ila 25 dakika pişiriyoruz
Şerbeti çiğden karıştırarak şekerinin tam eridiğine emin olduğumuz zaman hamurlarılarımız fırından çıkınca şerbet ile buluşturuyoruz??
Afiyet olsun ?