Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay soğanlı börek tarifi

Kolay soğanlı börek tarifi
0
118

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
muhtesem_soganli_borek_tarifi_1578384945_1318.jpg

Çayın yanında en hoş giden atıştırmalık börektir. Yörelere ve damak lezzetine nazaran değişen börek tanımlarına bir yenisini daha eklemek velev misiniz? Soğanlı tadı damaklarda kalacak yumuşacık böreğin prodüksiyonu da epeyce pratik. Gelin birlikte soğanlı böreğin tanımını hazırlayalım...

Soğanlı börek, Arnavut mutfağında çok ziyade yapılan bir tanımdır. Klasik peynir ve patatesli börek tanımından uzak olan soğanlı börek sofralara çok yakışacak. Tavada sotelenen soğanın incecik yufkaların arasına eklenmesiyle yapılan bu tanımı pişirmek için siz de geç kalmayın. Tavada süratlice hazırlanabilen soğanlı böreği misafirlerinize hazırlayabilir, bazen akşam yemeğinde yanında buz üzere bir ayranla da servis edebilirsiniz. Pekala soğanlı börek nasıl yapılır? Soğanlı börek kaç noktada pişirilir? Soğanlı böreğin püf noktaları nelerdir? Öğrenmek için metnimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

SOĞANLI BÖREK TANIMI:

MATERYALLER

2 tane yufka
Likit yağ
3 tane soğan
Beyaz peynir
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Pul biber
Tuz

Sosu için;

1 yumurta
1 çay bardağı likit yağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı su

CmkAk_1578384980_36.JPG

YAPILIŞI

Tarife öncelikle böreğin sosunu hazırlayarak başlayabilirsiniz. Bir kasede yumurta, likit yağ, süt ve suyu karıştırın.

Soğanları elma dilimi biçiminde yassı olarak doğrayın. Tavaya alıp yağda şıkça karamelize edin.

Baharatları da ekleyip düzgünce kavurun. Daha sonra yağlanmış rastgele bir börek tavasında birinci yufkayı alın.

Sosu döküp üzerine gelişi hoş olacak biçimde bir tane daha yufka koyun.

Üstüne soğanlı iç harcı eşit bir biçimde dökün. Birebir süreci bir defa daha tekrarlayın.

En son olarak tavada altlı üstlü kızarana kadar kapağı örtülü bir formda kısık ateşte pişirin.

Sıcak bir biçimde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,463Mesajlar
30,233Kullanıcılar
liam91Son üye
Üst Alt