iltasyazilim
FD Üye
Kolay Tost Ekmeği (Toastbrot) Tarifi İçin Malzemeler
*850 g un
*500 ml su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*65 g tereyağı
Kolay Tost Ekmeği (Toastbrot) Tarifi Yapılışı Büyük bir kabın içine un, tuz ve şekeri koyun ve karıştırın Unun ortasına bir delik açın ve içine suyu dökün ve üzerine zeytinyağını ve mayayı koyup bir çatal ile ortadan yavaş yavaş kenarlardan unları ilave edip unu yedirin Şimdi soğuk tereyağını küçük parçalara kesip ilave edin Hamuru iyice yoğurun elastike olana kadar Hamuru top haline getirip kabın içine koyup üzerini bir mutfak beziyle örtün ve 1,5 saat ılık bir yerde bekletin
Hamur iki misli şişmiştir, simdi hamuru bir kez daha yoğurun ve bir kez daha kaba koyup üzerini örtüp 30 dakika kabartın
2 kabartmadan sonra hamuru tezgaha koyup kek kalıbının (30 cm uzunluğunda) genişliğinde merdaneyle kare şeklinde açın Sonra hamuru rulo haline getirerek yuvarlayın ve kek kalıbının içine koyun Bir kez daha 20 dakika üzerini örtüp kabartmaya bırakın
Bu arada kek kalıbının içine fırın kağıdını yerleştirin ve fırını 175 derecede ısıtın
Şimdi ekmeğimizi fırının alt kısmına koyup yaklaşık 40 dakika pişirin
Ekmeğimizin iyice pişmiş kontrolünü yapabilirsiniz, ekmeği kek kalıbından bir mutfak beziyle çıkarın ve ekmeğin altını tık tıklayın Ekmek boş sesi verirse pişmiş demektir, sesi ama tok gelirse o zaman lütfen yine kalıba koyup bir kaç dakika daha pişirin
Fırına göre pişme süresi bazen değişebilir
Ekmeği soğumaya bırakın, çünkü daha sıcakken düz kesilemez ve çabuk dağılır*Hem taze, hemde kızarmış olarak afiyetle yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
*
*
*850 g un
*500 ml su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*65 g tereyağı
Kolay Tost Ekmeği (Toastbrot) Tarifi Yapılışı Büyük bir kabın içine un, tuz ve şekeri koyun ve karıştırın Unun ortasına bir delik açın ve içine suyu dökün ve üzerine zeytinyağını ve mayayı koyup bir çatal ile ortadan yavaş yavaş kenarlardan unları ilave edip unu yedirin Şimdi soğuk tereyağını küçük parçalara kesip ilave edin Hamuru iyice yoğurun elastike olana kadar Hamuru top haline getirip kabın içine koyup üzerini bir mutfak beziyle örtün ve 1,5 saat ılık bir yerde bekletin
Hamur iki misli şişmiştir, simdi hamuru bir kez daha yoğurun ve bir kez daha kaba koyup üzerini örtüp 30 dakika kabartın
2 kabartmadan sonra hamuru tezgaha koyup kek kalıbının (30 cm uzunluğunda) genişliğinde merdaneyle kare şeklinde açın Sonra hamuru rulo haline getirerek yuvarlayın ve kek kalıbının içine koyun Bir kez daha 20 dakika üzerini örtüp kabartmaya bırakın
Bu arada kek kalıbının içine fırın kağıdını yerleştirin ve fırını 175 derecede ısıtın
Şimdi ekmeğimizi fırının alt kısmına koyup yaklaşık 40 dakika pişirin
Ekmeğimizin iyice pişmiş kontrolünü yapabilirsiniz, ekmeği kek kalıbından bir mutfak beziyle çıkarın ve ekmeğin altını tık tıklayın Ekmek boş sesi verirse pişmiş demektir, sesi ama tok gelirse o zaman lütfen yine kalıba koyup bir kaç dakika daha pişirin
Fırına göre pişme süresi bazen değişebilir
Ekmeği soğumaya bırakın, çünkü daha sıcakken düz kesilemez ve çabuk dağılır*Hem taze, hemde kızarmış olarak afiyetle yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
*
*