iltasyazilim
FD Üye
kolay ve pratik aşure nasıl yapılır tarifi
Buğdayın ıslama suyunu süzün,düdüklüye ekleyip 2 litre su ekliyin ve kaynatınDüdük öttükten sonra 25 dakika daha pişirin Fasulye ve nohutları düdükten daha sonra 15 ’er dakika ayrı ayrı pişirinBuğdayı suyu ile birlikte büyük bir tencereye alınTencerenin altını ortaboy ocakta ve en kısıkta açınAğır ağır pişmeye devam etsin Portakalı soyup suyunu sıkın Portakal kabuklarını doğrayıp düdüklüde 10 dakika haşlayıp süzün
Kuru üzüm ve kuru kayısıları yıkayıp doğrayın ve suda 30 dakika bekletinÖnceden pişirdiğiniz fasulye ve nohutları sularıyla birlikte ocaktaki buğdaya ek edinBiraz karıştıktan sonra süzdüğünüz kuru kayısı ve kuru üzümleri de tencereye ilave edin ve karıştırınDaha süzdüğümüz portakal suyu ve portakal kabuklarını ek dip karıştırın
Aşure her 15 ’er dakikayla ara ara karıştırarak pişirilmesi gerekiyor Aşurenin suyu yoğunlaşmaya başlayınca şeker ilave edin ve karıştırınŞeker eriyip kaynamaya başlayınca aşureyi ocaktan alın ve evvelden hazırladığınız kaselere paylaştırın
Kaselerdeki aşurenin üzeri kabuk bağladığında üstüne Ceviz,kuş üzümü, çam fıstığı, nar ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Aşure üzerindeki malzemeleri isteğe tarafından çoğaltabilirsinizMuharrem ayınızı tebrik eder afiyetler dileriz *
Buğdayın ıslama suyunu süzün,düdüklüye ekleyip 2 litre su ekliyin ve kaynatınDüdük öttükten sonra 25 dakika daha pişirin Fasulye ve nohutları düdükten daha sonra 15 ’er dakika ayrı ayrı pişirinBuğdayı suyu ile birlikte büyük bir tencereye alınTencerenin altını ortaboy ocakta ve en kısıkta açınAğır ağır pişmeye devam etsin Portakalı soyup suyunu sıkın Portakal kabuklarını doğrayıp düdüklüde 10 dakika haşlayıp süzün
Kuru üzüm ve kuru kayısıları yıkayıp doğrayın ve suda 30 dakika bekletinÖnceden pişirdiğiniz fasulye ve nohutları sularıyla birlikte ocaktaki buğdaya ek edinBiraz karıştıktan sonra süzdüğünüz kuru kayısı ve kuru üzümleri de tencereye ilave edin ve karıştırınDaha süzdüğümüz portakal suyu ve portakal kabuklarını ek dip karıştırın
Aşure her 15 ’er dakikayla ara ara karıştırarak pişirilmesi gerekiyor Aşurenin suyu yoğunlaşmaya başlayınca şeker ilave edin ve karıştırınŞeker eriyip kaynamaya başlayınca aşureyi ocaktan alın ve evvelden hazırladığınız kaselere paylaştırın
Kaselerdeki aşurenin üzeri kabuk bağladığında üstüne Ceviz,kuş üzümü, çam fıstığı, nar ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Aşure üzerindeki malzemeleri isteğe tarafından çoğaltabilirsinizMuharrem ayınızı tebrik eder afiyetler dileriz *