Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay ve Pratik Kremalı Cheescake Tarifi - Cheescake Nasıl Yapılır?

Kolay ve Pratik Kremalı Cheescake Tarifi - Cheescake Nasıl Yapılır?
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
s-5ee0b4afe8c9e85a95ece632fe199394ed33467f.jpg


En az lezzeti kadar kıvamı ile de unutulmaz bir tatlı olan chesscake, imal evresinde biraz itina gerektiriyor. Pürüzsüz üst yüzeyinin en az tadı kadar değerli olduğu cheescake’in Türkçe karşılığı “peynirli kek” dir. Canınız çektiğinde ya da özel günlerde hazırları yerine konutunuzda kolay, taze ve tabi ki çok lezzetli cheescake yapabilirsiniz. Pekala, cheescake nasıl yapılır? İşte kremalı cheescake tarifi…


Cheescake Materyalleri




Tabanında kullanmak için;

• 50 gram toz şeker

• 70 gram tereyağı

• 3 paket bisküvi (yulaflı)

Kreması İçin 

• 1 su bardağı toz şeker

• 900 gram labne peyniri

• 3 adet yumurta

• 1 su bardağı süzme yoğurt

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 yemek kaşığı mısır nişastası

• 1 yemek kaşığı limon suyu

Cheesecake Yapılışı



1. Cheescake yapmak için öncelikle mutfak robotunuzu hazırlayın. İçine bisküvileri kırarak toz halini almasını sağlayın. Çabucak tereyağını eritin ve şekerle birlikte bisküvilerin üzerine ek ederek karıştırın.

2. Bir adat kelepçeli kalıba gereksiniminiz olacak. Kalıbın içini kaplamak için de yağlı kağıda. Kalıbı kağıdın üzerine yerleştirin ve çizdikten sonra makas yardımıyla kesin.

3. Tabana kağıdı yerleştirin ve hazırladığınız bisküvi karışımını kalıba yayarak üzerine bardak ile bastırın. Bu sayede düz bir taban elde edebilirsiniz.

4. Fırınınızı 165 dereceye alıp ısıttıktan sonra 10 dakika kadar bisküvi tabanını pişirin.

5. Kremasını hazırlamak için yapılacaklara geçecek olursak;

6. Karıştırma kabına labne ve şekeri alarak karıştırın. Bu evrede mikser kullanacaksanız düşük ayarda sakince karıştırmalısınız. Hazırlanan kremaya süzme yoğurt eği yapın ve karıştırın.

7. Akabinde yumurtaları eklemeniz gerekiyor lakin yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılmalıdır. Artık nişasta ve limon suyunu ek edin, karıştırın. Kalıbın içine bu karışımı düzgün bir formda dökün.

8. Kalıbınızın kenar kısımlarını folyo ile sarın. Daha sonra yayvan bir tepsi üzerinde fırına verin. Bu etapta tepsinin yarısına kadar sıcak su dökün.

9. Fırınınızı 165 derecede ısıttıktan sonra 50-60 dakika dikkatli bir formda pişirin. Kalıbı salladığınızda oynamıyorsa fırın kapağını aralayarak soğumaya bırakın. Kalıplı halde buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

10. Keki kalıptan ayırarak dilimleyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt