iltasyazilim
FD Üye
Kolay Pasta Tarifleri
Kolay Yaş Pasta Yapılışı
Bu pasta için gerekli olan malzemeler:
1 adet hazırlanmış pasta keki
1 kase küp biçiminde doğranmış patates
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker
Kreması için ;
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet muz
1 paket vanilya
Üzeri için ;
Çilek
Yapılışı
Marketten aldığınız pasta kekini herhangi bir tabağın üzerine alın Keki ıslatmakta kullanacağınız karışım için bir kase hazırlayın Kasenin içerisine su ve 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın Kasenin içerisinde yer alan şekeri suda erttikten sonradan, fırça yardımıyla pastanızı tamamen ıslatın
Kremanın hazırlanması için başta bir tencere buluyoruz Tencerenin içerisine süt, yumurta sarısı, toz şeker ve un ilave ediyoruz Ek ettiğimiz tüm malzemeleri tencerenin içerisinde tamamen karıştırıyoruz Tencerenin içindikleri karıştırdıktan daha sonra ocağın üzerine yerleştirerek pişirme işlemine başlıyoruz Bu sırada muzu püre haline getiriyoruz Püre haline getirdiğimiz muzu, pişen kremanın içine vanilya ile ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz
Kremayı hazırladıktan sonradan keklerimizin bir tanesinin üzerine krema sürüyoruz Kremayı sürdükten daha sonra üzerini diğer kekimizle kapatıyoruz Daha önceden hazırladığımız krem şantimizide pasta kekinin etrafını kaplayacak şekilde sürerek, yayıyoruz
Pastanızın etrafını istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Pastanızı süsledikten sonradan buzdolabında saklayabilirsiniz
Çikolatalı Basit Pasta
Bu pasta için gerekli malzemeler:
1 adet hazır kek 2 katlı
1 paket bebe bisküvisi
2 paket çikolatalı krem şanti
1 paket çikolata sos
ceviz içi ya da antep fıstığı
Pastanın yapılışı:
Kekler sütle ıslatılır 2 paket kremşanti tarife göre derin bir kapta çırpılır Bebe bisküvilerini bu kabın içine kırmadan koyun Bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş şantiye bulayın Islattığınız kekin üzerine bebe büskivilerini tane tane dizin Aralarına ceviz veya fıstığı serpin Kekin öteki yarısıyla büskivilerin üzerini kapatın Kabın dibinde kalan şantiyi bu kısmın üzerine sürün En üstüne çikolata sosu hazırlayıp, soğutup dökün ve hindistan cevizi ile süsleyin
Bu pastayı minimum 10 saat buzdolabında bekletmeniz gerekli
Ispanaklı Yaş Pasta
Bu pasta için gerekli olan malzemeler:
3 adet yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı rondoda çekilmiş ıspanak püresi
Kreması:
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek yemek kaşığı nişasta
4 yemek yemek kaşığı tozşeker
1 paket şekerli vanilin (azaltılabilir)
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
Ispanaklı Pasta
Pasta kaplaması:
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Yarım demet ıspanağı bol su ile yıkayın ve ufak bir tencereye alarak üzerini geçecek dek su ile haşlayın Haşlanan ıspanakları süzüp rondodan geçirin
Yumurta ve şekeri her pansipanyada ve kekte olduğı gibi bembeyaz olana kadar çırpın Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyı eleyerej ekleyin ve birazcık daha çırpın
En son ıspanak püresini ekleyip adamakıllı karışana değin karıştırın Margarin ile tüm iç yüzeyi yağlanmış kalıba dökün 160 derece önceden ısıtımış fırında 30 dakika dek pişirin(fırından almadan ortasını hafifçe bastırarak teftiş edin eğer yumuşaksa 510 dk Daha fırınlayın) Pandispanyayı bir gün evvelden pişirmekte avantaj var
Pastacı kremasının malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak koyulaşana değin orta ateşte pişirin(muhallebiden daha koyu olmalı) Soğması için ocaktan alın ve nadiren karıştırın
Soğuyan ve dinlenen pandispanyanızı katlara ayırın (kolay kesilmesi için genel olarak bir gün önceden pişiririm) Her kata soğuyan pastacı kremasından oldukça çok sürün
Krem şantiyi 1 kadeh soğuk sütle çırpın ve pastanızın dışını kaplayın Servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin
Pandispanyayı keserken meydana çıkan kırıntıları pasta üstünde süsleme olarak kullanabilirsiniz
Basit pasta tarifi
bu pasta için zorunlu olan malzemeler:
* 1 tane hazır pasta keki
* 1 su bardağı hazırlanmış kayısı suyu
* 10 tane taze kayısı
* 1 akarsu bardağı damla çikolata Krema:
* 2 kadeh süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 akarsu kaşığı limon kabuğu rendesi
Pastanın yapılışı:
Hazır pasta kekinin bir parçasını servis tabağına koyun Bir kadeh kayısı suyuyla keki ıslatın Üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısılar yarım yarım dizin Tencerede un, süt, limon kabuğu rendesini koyulaşıncaya değin pişirin Tamamen soğutun Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip, mikserle katılaşıncaya değin çırpın Kekin üzerine yayınlama, üstüne damla çikolatası serpin asgari 4 saat beklettikten sonradan servis yapın
Afiyet olsun *
Kolay Yaş Pasta Yapılışı
Bu pasta için gerekli olan malzemeler:
1 adet hazırlanmış pasta keki
1 kase küp biçiminde doğranmış patates
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker
Kreması için ;
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet muz
1 paket vanilya
Üzeri için ;
Çilek
Yapılışı
Marketten aldığınız pasta kekini herhangi bir tabağın üzerine alın Keki ıslatmakta kullanacağınız karışım için bir kase hazırlayın Kasenin içerisine su ve 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın Kasenin içerisinde yer alan şekeri suda erttikten sonradan, fırça yardımıyla pastanızı tamamen ıslatın
Kremanın hazırlanması için başta bir tencere buluyoruz Tencerenin içerisine süt, yumurta sarısı, toz şeker ve un ilave ediyoruz Ek ettiğimiz tüm malzemeleri tencerenin içerisinde tamamen karıştırıyoruz Tencerenin içindikleri karıştırdıktan daha sonra ocağın üzerine yerleştirerek pişirme işlemine başlıyoruz Bu sırada muzu püre haline getiriyoruz Püre haline getirdiğimiz muzu, pişen kremanın içine vanilya ile ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz
Kremayı hazırladıktan sonradan keklerimizin bir tanesinin üzerine krema sürüyoruz Kremayı sürdükten daha sonra üzerini diğer kekimizle kapatıyoruz Daha önceden hazırladığımız krem şantimizide pasta kekinin etrafını kaplayacak şekilde sürerek, yayıyoruz
Pastanızın etrafını istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Pastanızı süsledikten sonradan buzdolabında saklayabilirsiniz
Çikolatalı Basit Pasta
Bu pasta için gerekli malzemeler:
1 adet hazır kek 2 katlı
1 paket bebe bisküvisi
2 paket çikolatalı krem şanti
1 paket çikolata sos
ceviz içi ya da antep fıstığı
Pastanın yapılışı:
Kekler sütle ıslatılır 2 paket kremşanti tarife göre derin bir kapta çırpılır Bebe bisküvilerini bu kabın içine kırmadan koyun Bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş şantiye bulayın Islattığınız kekin üzerine bebe büskivilerini tane tane dizin Aralarına ceviz veya fıstığı serpin Kekin öteki yarısıyla büskivilerin üzerini kapatın Kabın dibinde kalan şantiyi bu kısmın üzerine sürün En üstüne çikolata sosu hazırlayıp, soğutup dökün ve hindistan cevizi ile süsleyin
Bu pastayı minimum 10 saat buzdolabında bekletmeniz gerekli
Ispanaklı Yaş Pasta
Bu pasta için gerekli olan malzemeler:
3 adet yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı rondoda çekilmiş ıspanak püresi
Kreması:
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek yemek kaşığı nişasta
4 yemek yemek kaşığı tozşeker
1 paket şekerli vanilin (azaltılabilir)
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
Ispanaklı Pasta
Pasta kaplaması:
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Yarım demet ıspanağı bol su ile yıkayın ve ufak bir tencereye alarak üzerini geçecek dek su ile haşlayın Haşlanan ıspanakları süzüp rondodan geçirin
Yumurta ve şekeri her pansipanyada ve kekte olduğı gibi bembeyaz olana kadar çırpın Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyı eleyerej ekleyin ve birazcık daha çırpın
En son ıspanak püresini ekleyip adamakıllı karışana değin karıştırın Margarin ile tüm iç yüzeyi yağlanmış kalıba dökün 160 derece önceden ısıtımış fırında 30 dakika dek pişirin(fırından almadan ortasını hafifçe bastırarak teftiş edin eğer yumuşaksa 510 dk Daha fırınlayın) Pandispanyayı bir gün evvelden pişirmekte avantaj var
Pastacı kremasının malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak koyulaşana değin orta ateşte pişirin(muhallebiden daha koyu olmalı) Soğması için ocaktan alın ve nadiren karıştırın
Soğuyan ve dinlenen pandispanyanızı katlara ayırın (kolay kesilmesi için genel olarak bir gün önceden pişiririm) Her kata soğuyan pastacı kremasından oldukça çok sürün
Krem şantiyi 1 kadeh soğuk sütle çırpın ve pastanızın dışını kaplayın Servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin
Pandispanyayı keserken meydana çıkan kırıntıları pasta üstünde süsleme olarak kullanabilirsiniz
Basit pasta tarifi
bu pasta için zorunlu olan malzemeler:
* 1 tane hazır pasta keki
* 1 su bardağı hazırlanmış kayısı suyu
* 10 tane taze kayısı
* 1 akarsu bardağı damla çikolata Krema:
* 2 kadeh süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 akarsu kaşığı limon kabuğu rendesi
Pastanın yapılışı:
Hazır pasta kekinin bir parçasını servis tabağına koyun Bir kadeh kayısı suyuyla keki ıslatın Üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısılar yarım yarım dizin Tencerede un, süt, limon kabuğu rendesini koyulaşıncaya değin pişirin Tamamen soğutun Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip, mikserle katılaşıncaya değin çırpın Kekin üzerine yayınlama, üstüne damla çikolatası serpin asgari 4 saat beklettikten sonradan servis yapın
Afiyet olsun *