Çay saatlerinde hem karnınızı doyuracak hem de tadına doyum olmayacak lezzetli bir poğaça hazırlamak velev misiniz? Yoğurtla yapılan tarifler her vakit yumuşak ve pofuduk olur.Yapımı epeyce yalın yoğurtlu poğaçanın tanımını öğrenmek için metnimize göz atabilirsiniz. İşte yoğurtlu poğaça tanımı:
Yumuşacık sokak poğaçası sevenlere müjde! Poğaçanın imalatı sırasında oda sıcaklığında bekletilmiş ekleyeceğiniz yoğurt tam bir açma kıvamında ve lezzetinde poğaça yapmanızı sağlayacak. Püf noktasını verdiğimize nazaran misafirlerinize ve en sevdiklerinize mükemmel bir poğaça hazırlayabilirsiniz. Velev evlatların beslenmesine isterseniz 5 çayının yanında pratik bir biçimde pişirebileceğiniz yoğurtlu enfes poğaçanın tanımına metnimizin devamından ulaşabilirsiniz.
YOĞURTLU POĞAÇA TANIMI:
MATERYALLER
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı likit yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 tutam susam
1 tutam çörek otu
YAPILIŞI
Tarife öncelikle mayayı çözerek başlayın. Bunun için, ılık su, toz şeker ve mayayı bir kabın içerisinde yavaşça karıştırın. Akabinde üzerini kapatarak 1 dakika kadar bekletin.
Farklı bir kabın içerisine un hariç arkaya kalan tüm materyalleri ekleyin. Daha sonra bekletilen köpük köpük olan mayayı da ek edin.
Son olarak unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini örterek 30 dakika mayalanması için bekletin.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak, yuvarlak halini verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şıkça dizdikten sonra üzerine yumurtanın sarısını ve çörek otu atarak kenara alın.
20 dakika daha beklettikten sonra 200 radde fırında 13 dakika pişirin.
Çay eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...