Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolesterol gerçeği

Kolesterol gerçeği
0
119

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
105390.jpg
105390.jpg
Son günlerde tıp yerküresi kolesterol yüksekliği ile ilgili farklı görüşler öne sürmektedir.Gerçekten Kolesterol yüksekliği sıhhat açısından bir risk oluştururmu? Evet,sağlık açısından risk taşıyan yağların başında kolesterol gelir.Vücutta, münhasıran de kanda yüksek ölçüde yağ bulunması sıhhat açısından bir risk sayılmaktadır, ama zahir bir seviyedeki yağ hücresel yapının korunması ve hudut ihtarlarının iletimi, hormonların imalatı üzere birtakım vücut fonksiyonları açısından ehemmiyet taşımaktadır. Karaciğer vücutta bulunan kolesterolün yaklaşık % 80’ini üretir. Geçmişe kalan % 20 aldığımız besinlerce karşılanır. Besinlerdeki kolesterol mahsusen hayvansal besinlerden et ve süt eserlerinden kaynaklanır.Yumurta sarısı,yağlı etler, sakatat yüksek kolesterol kaynağıdır.

Bunun bilakis bitkisel proteinler,sebzeler, meyveler kolesterol içermezler. HDL kolesterol molekülü (iyi huylu kolesterol), kolesterolün karaciğere taşınmasından sorumludurlar. Kolesterolün bu tipi aslında vücut için yararlıdır, zira damarlardaki kolesterolün ortadan kaldırılmasına yardımcı olurlar, amarları ; içlerinde oluşabilecek plaklara karşı korurlar. Egzersiz yapan, sigara kullanmayan ve obez olmayan insanların HDL seviyeleri daha yüksek olma eğilimindedir. Çok düşük HDL seviyeleri kalp illetleri cephesinden bir risk faktörü olabilir. Düşük yoğunluklu lipoproteinler (LDL) kolesterolün büyük çoğunluğunu kan dolaşımı aracılığıyla vücuttaki dokulara taşırlar.

LDL “kötü” kolesterol olarak bilinir, arterleri tıkama ve kalp illetine neden olma mümkünlüğü daha yüksektir .LDL kolesterolü düşürmek için sağlıklı beslenmek, vücut yağ nispetinin azaltmak, sigara içmemek ve egzesiz yapmak önerilmektedir. Yekun kolesterolü 200 mg/dl den düşük, LDL (kötü) kolesterolü 100 mg/dl den düşük ve HDL (iyi) kolesterolü 40 mg/dl den yüksek olması hedeflenmektedir.

Kolesterolü düşüren besinler nelerdir?

1.Lif orantısı yüksek olan yulaf
2.Omega-3 yağ asitleri:Balık, Herbalifeline
3.yağlı tohumlar:Fındık, ceviz, badem
4.Soya
5.Meyve ve sebzeler:Greyfurt(pektin), elma (pektin ve kuvarsetin), domates (likopen), sarımsak, soğan, Herbalife domates çorbası (likopen), üzüm çekirdeği,
6.Yeşil ve siyah çay (kateşin) :Herbalife Bitkisel konsantre çay
7.Keten tohumu
9.Zeytinyağı

 

Similar threads

Kolesterol yağa benzeyen lakin yağ olmayan bir unsurdur. Tıpkı devranda yağ emilimini sağlayan safranın bir kesimi ve D vitaminin öncü unsurudur. Kolesterol bilindiği üzere her vakit zararlı değildir. Sıhhatimiz için kimi durumlarda zararlı olurken birtakım durumlarda da yararlı olabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Sıradanda kan damarlar içinde serbestçe akıp dokulara ve organlara oksijen ve besin taşır. Sağlıklı bir damarın iç yüzeyine bakıldığında pürüzsüz olduğunu görmek mümkündür. Kolesterol yüksekliği, tansiyon, sigara, haddinden fazla alkol tüketimi, kişinin beslenme alışkanlıkları ve muhitten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
274
Dimağ ve kalp başta olmak üzere kaslar, hudutlar,karaciğer ve barsaklar halinde tüm vücudumuza yayılmış olan kolesterolden hakikaten korkmalımıyız? Kolesterol hayat için gerekli olan, yağa benzeyen bir husustur. Bu nedenle suda ve su özelliklerini taşıyan kanda çözünmez. Kanda çözülüp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Son yıllarda beslenme ve sağlık alanında birçok tartışmaya konu olan kolesterol, günümüzde birçok insanın mücadele ettiği kardiyovasküler hastalıkların oluşumunda etkilidir. Hayvan kaynaklı besinlerin yanı sıra vücuttaki sentezi ile birlikte beslenme yoluyla vücuda alınan yüksek kolesterol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
268
Kalp illetleri denildiğinde damar illetleri da beraberinde kıymetlendirilir. Zira bu iki sistem birbirini destekler. Kalp-damar marazlarının oluşumunda kıymetli rol oynayan kan bulgusu 1900 lü yılların başlarında kalp damar hastalıkalrı ile ilişkilendirilen kolesteroldür. Kolesterol yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
858,497Konular
982,530Mesajlar
30,264Kullanıcılar
Sinan098Son üye
Üst Alt