Kolestrolün en iyi ilacı Potasyum ve B1 vitamini içeriğiyle yüksek gıda değeri bulunan yer fıstığı, kolestrolü düşürüyor ve kan şekeri düzeyini denetim aşağıda tutuyor Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof Dr Halis Arıoğlu, yer fıstığının, içerdiği yağ, protein, karbonhidrat, vitaminler ve madensel maddeler ile değerli bir besin kaynağı olduğunu söyledi BITKISEL YAĞDAN İYİ Yer fıstığı yağının doymamış yağ asitleri bakımından oldukça varlıklı olduğunu gösteren Arıoğlu, yer fıstığı yağının, tat ve sağlamlık özellikleri bakımından böylece fazla bitkisel yağdan, daha üstün olduğunu, bu nedenle yer fıstığı yağı çok artı tüketildiğini kaydetti YEMEKLERDE KULLANIN Yer fıstığı yağının değişken olarak kızartmalarda, akıcı ya da margarin olarak yemeklerde, pastacılık ile biyodizel üretiminde kullanıldığını anlatan Arıoğlu, hem, bisküvi, bonbon, çikolatalı ürünler, fıstık katkılı dondurma, fıstık ezmesi yapılarak kullanıldığını da sözlerine ekledi Bugün