Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolon ve rektum kanseri hakkında

Kolon ve rektum kanseri hakkında
0
209

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
Kolon ve rektum kanserlerinin, çoğunlukla, bu bölgelerdeki poliplerden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişiye kolon ve rektum kanseri tanısı konmaktadır. Hastalık, en çok yaşam kaybına neden olan kanser türlerinden biri olmasından dolayı oldukça önemlidir.

Kalın bağırsak ya da kolon ve rektum kanserinin (KRK) diğer ismi; kolorektal kanserdir. Yaşam boyu KRK gelişmesi olasılığı erkeklerde, kadınlara oranla biraz daha yüksektir. Bu oran; erkeklerde yüzde 4.5 kadınlar için yüzde 3.2’dir. KRK çoğunlukla adenomlardan (polip) gelişiyor.

Kolon ya da rektum mukozasından kaynaklanan bu iyi huylu tümörler, uzun yıllar sessiz kaldıkları için genellikle fark edilmiyorlar. Adenomların sıklığı yaşla beraber artıyor. Ne var ki, adenomdan kanser gelişmesi süreci büyük oranda aydınlatılsa da bu süreci etkileyen dış nedenler hala tartışılıyor.

Similar threads

Kalın bağırsak (kolon) ve bunun son bolumu olan rektumun kanserleri kadınlarda meme, erkeklerde akciğer kanserinden sonra kanserden olume sebep olan ikinci buyuk sebeptir Ozel BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof Dr Bekir Yaşar, barsak kanserlerinin onlenebilir ve erken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Rutin tarama testleri ile kolon ve rektum kanserinden ölümlerin yarısı önlenebilir Kolon-rektum kanserleri günümüzde en çok ölüme neden olan kanserler arasındadır. Bu kanserler genellikle sinsidir ve ileri evreye kadar belirti vermezler. Kolon kanserlerinin çoğu polip olarak başlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
223
Rektal Kanser Nedir ? Sindirim sistemi özofagus (yemek borusu), mide, ince ve kalın bağırsaktan meydana gelir. Sindirim sisteminin bir modülü olan kalınbağırsağın son kısmına da rektum ismi verilir. Bu kısımda ortaya çıkan bed huylu tümörlerin oluşturduğu kanser tipidir. Yaş ve sıhhat geçmişi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Tüm kanserlerde erkeklerde 3., hatunlarda ise 2. sıklıkta görülen kanserlerdir. Çoklukla sinsi bir seyri vardır. Münhasıran rektal kanama şikayetinin hemoroide bağlanıp endoskopik muayenenin ihmal edilmesi durumunda hastalık ama ileri evrelerinde tanınabilmektedir En çok 50-75 yaşları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
Kolon ve rektum, sindirim sisteminin kalın bağırsak denen kısmını oluşturur. Son 20 cm’lik kısmı rektum, buradan ince bağırsaklara kadar olan kısmı ise kolon olarak isimlendirilir. Yekun yaklaşık 1,5 m uzunluğundadır. Kolonun rektumla birleştiği mahal sigmoid kolondur. Kolonun ince bağırsakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt