Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolonoskopi işleminin riskleri nelerdir

Kolonoskopi işleminin riskleri nelerdir
0
140

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
Bu Sürecin Riskleri Nelerdir?

Bütün alınan tedbirler ile kolonoskopi rutin olarak yapılan, düşük riskli ve pratik bir süreçtir.

İnceleme sırasında sedasyon(uyuma) sağlayan ilaçlar nadiren hastalarda kalp atım suratının ve teneffüsün yavaşlamasına yahut alerjik reaksiyona yol açabilirler. Bu nedenle sedasyon ilaçlarının antidot ismi verilen panzehirleri ve alerji ile uğraş ilaçları inceleme odasında hazır tutulur.

Kalın barsakta kanama, delinme, etraf dokuların zarar görmesi çok nadir de olsa gelişebilir. Bu nadir hastaların az bir kısmında cerrahi müdahale gerekebilir.

Similar threads

Bu Sürecin Riskleri Nelerdir? Bütün alınan tedbirler ile gastroskopi rutin olarak yapılan, düşük riskli ve pratik bir süreçtir. İnceleme sırasında sedasyon(uyuma) sağlayan ilaçlar nadiren hastalarda kalp atım suratının ve teneffüsün yavaşlamasına yahut alerjik reaksiyona yol açabilirler. Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Kolonoskopi Hazırlığı Kolonoskopi Hazırlığında Dikkat Edilmesi Gerekenler Detaylı ve yeterli görüntülemenin yapılabilmesi için barsakların içinin boş ve temiz olması gerekmektedir. Bu nedenle hazırlığın uygun şekilde yapılması gerekmektedir. Yetersiz hazırlık durumunda doğru sonuçlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Endoskopi nasıl yapılır ? Damar yolu açılır Boğazınıza uyuşturmak için lokal anestezik bir ilaç püskürtülür. Hasta inceleme sedyesine sol yan şekilde yatırılır Ağzınızı hafif açık tutmak ve dişlerinizi korumak için plastik bir ağızlık dişlerinizin arasına yerleştirilir hastanın nabız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Kolonoskopi (alt GIS) nedir? Cerrahın rektum(Kalın barsağın anüse açıldığı son 12-15cm`lik kısmı) ve kalınbarsağın lümenini(iç kısmını) incelemesine imkan sağlayan bir metottur. Yumuşak ve kıvrılabilir, ucunda medya kamera olan tüp/hortumla anüsten nazikçe girilerek rektum ve tüm kalın barsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
200
Uzun ve bükülebilir bir aletle kalın barsağın içini örten tabakanın tamamının görsel yolla inançlı ve tesirli olarak incelenmesidir. Cihazın kalınlığı parmağımızdan daha küçüktür. Kalın barsak marazlarının tanısında, biyopsi almada ve poliplerin çıkarılmasında kullanılır. Birçok sefer hastaneye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt