Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kömbe nedir? Kömbe evde nasıl yapılır?

Kömbe nedir? Kömbe evde nasıl yapılır?
0
147

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
kombe_nasil_yapilir_1552548479_0564.jpg

Türkiye'nin acilen her memleketinde yapılan bir börek çeşidi olan kömbe, çay saatlerinin vazgeçilmezi. Damak zevkinize nazaran içine ekleyeceğiniz kıyma harcı ya da patates karışımıyla hem doyurucu hem de en leziz bir tanım. Siz de çayın yanında doyurucu bir atıştırmalıklar arıyorsanız kömbeyi deneyebilirsiniz.

Hatay'da münhasıran bayram sofralarına şahsi olarak hazırlanan ama bu geleneğin tüm Anadolu'ya yayılmasıyla herkes tarafından merak edilen bir hamur işi oldu. Türkiye'nin 4 bir yanında yapılan kömbe, börek sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet. Kömbeyi konutta pişirmek istiyorsanız, hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz.

KÖMBE TANIMI:

GEREÇLER

1 + 1/5 su bardağı likit yağ
4,5 + 1/2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için;

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı susam

Tgnah_1552548492_1461.jpg

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine unu  1 su bardağı likit yağ, süt, yoğurt, maya, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri koyun, çırpıcı ile şıkça karıştırın.

4,5 su bardağı unu likit karışımın üzerine eleyin. Kenarlardan ortaya hakikat elinizle alarak hamuru yoğurun. Yumuşak kıvamda olması gereken hamur o kıvama gelmediyse kalan yarım bardak unu azar azar eleyerek ekleyin.

Hazırlanan hamuru üç kesime bölerek, ilkini tezgahın üzerinde elinizle açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız modülün üzerine bir yemek kaşığı likit yağ koyun. 2. parçayı birincinin üzerine açın ve üzerine tekrar bir yemek kaşığı likit yağ koyun. Son parçayı da birebir halde açın.

Hamuru zarf biçiminde katlayın. Bunun için dört kenardan katlayarak ortaya getirin. Zarf biçimindeki hamuru 30 cm. çapındaki yuvarlak fırın tepsisine elinizle yayın.

Hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra bıçakla çokça derin olmayacak biçimde dilimleyin.

Bir kasenin içerisinde yumurtaları çırpın. Yoğurt ve susamı ekleyerek karıştırın. Bu sosu fırça yardımıyla hamurun üzerine eşit biçimde yayın.

Evvelce ısıtılmış 200 aşama fırında 25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,506Konular
983,015Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt