iltasyazilim
FD Üye
Kömbe Yöresel Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr tereyağ
*1 yarım çay bardak zeytinyağı
*1 yemek kaşık tuz
*2 su bardak süt
*2 büyük su bardak un
*Alabildiği kadar un
Kömbe Yöresel Tarifi Yapılışı
Merhaba ilk önce tavamızda tereyağımızı ve zeytinyağımızı eritiyoruz ve kenara alıyoruz, bekletiyoruz 56 kaşık yağımızdan bir bardağımıza alarak ayırıyoruz Hamurumuzun üzerine sürebilmek için Derin bir kapta unumuzu döküyoruz ve ortasını açarak içine erittiğimiz yağımızı döküyoruz, tuzumuzu, sütümüzü döküyoruz ve karıştırıyoruz iyice Hamurumuz ne sert olacak nede elimize yapışacak şeklinde olacak Göz kararı kadar un ilave ederek iyice karıştırın Hazırladıktan sonra orta boy tepsimize döküyoruz ve üzerine kaşık yardımı ile ayırdığımız yağımızı sürüyoruz, düzeltiyoruz Biraz ve kaşık ile çizikler atıyoruz 200 derecede fırımızın orta kısmında kızarana kadar pişiriyoruz Kontrol ederek ve hazır Afiyetler olsun
*200 gr tereyağ
*1 yarım çay bardak zeytinyağı
*1 yemek kaşık tuz
*2 su bardak süt
*2 büyük su bardak un
*Alabildiği kadar un
Kömbe Yöresel Tarifi Yapılışı
Merhaba ilk önce tavamızda tereyağımızı ve zeytinyağımızı eritiyoruz ve kenara alıyoruz, bekletiyoruz 56 kaşık yağımızdan bir bardağımıza alarak ayırıyoruz Hamurumuzun üzerine sürebilmek için Derin bir kapta unumuzu döküyoruz ve ortasını açarak içine erittiğimiz yağımızı döküyoruz, tuzumuzu, sütümüzü döküyoruz ve karıştırıyoruz iyice Hamurumuz ne sert olacak nede elimize yapışacak şeklinde olacak Göz kararı kadar un ilave ederek iyice karıştırın Hazırladıktan sonra orta boy tepsimize döküyoruz ve üzerine kaşık yardımı ile ayırdığımız yağımızı sürüyoruz, düzeltiyoruz Biraz ve kaşık ile çizikler atıyoruz 200 derecede fırımızın orta kısmında kızarana kadar pişiriyoruz Kontrol ederek ve hazır Afiyetler olsun