iltasyazilim
FD Üye
Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet hamur (ister fırından alın ister evde yoğurun)
İç harcı için;
*1 adet büyük boy kuru soğan
*1 adet patates
*300 gram kıyma
*Bir tutam maydanoz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üzerine sürmek için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tatlı kaşığı ucuyla biber salçası
*2 yemek kaşığı su
Kömbe Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Çocukların ve büyüklerin bayılarak yediği bir tarif veriyorum Sizlere ister kahvaltıya ister akşam yemeğine ister bayan günlerine yapabileceğiniz çok lezzetli bir tarif
Hamuru evde normal ekmek hamuru gibi de yoğurabilirsiniz isterseniz de ekmek fırınlarından da alabilirsiniz Ben fırından aldım 2 adet ekmek hamuru yetiyor
İç harcı için soğanımızı küçük küçük doğruyoruz patatesi rendeliyoruz Maydanozu küçük küçük doğruyoruz Kıymayı ve baharatları ekliyoruz Tereyağını eritip katıp karıştırıyoruz
Hamurun birini açıp tepsinin altına seriyoruz İç harcını her yeri dolduracak şekilde diziyoruz Diğer hamuru da açıp üstüne seriyoruz
Üzerine süreceğimiz sosu hazır edip sürüyoruz Bıçakla kare kare kesip 200 derece fırında alt üst pişene kadar pişiriyoruz Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
*2 adet hamur (ister fırından alın ister evde yoğurun)
İç harcı için;
*1 adet büyük boy kuru soğan
*1 adet patates
*300 gram kıyma
*Bir tutam maydanoz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üzerine sürmek için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tatlı kaşığı ucuyla biber salçası
*2 yemek kaşığı su
Kömbe Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Çocukların ve büyüklerin bayılarak yediği bir tarif veriyorum Sizlere ister kahvaltıya ister akşam yemeğine ister bayan günlerine yapabileceğiniz çok lezzetli bir tarif
Hamuru evde normal ekmek hamuru gibi de yoğurabilirsiniz isterseniz de ekmek fırınlarından da alabilirsiniz Ben fırından aldım 2 adet ekmek hamuru yetiyor
İç harcı için soğanımızı küçük küçük doğruyoruz patatesi rendeliyoruz Maydanozu küçük küçük doğruyoruz Kıymayı ve baharatları ekliyoruz Tereyağını eritip katıp karıştırıyoruz
Hamurun birini açıp tepsinin altına seriyoruz İç harcını her yeri dolduracak şekilde diziyoruz Diğer hamuru da açıp üstüne seriyoruz
Üzerine süreceğimiz sosu hazır edip sürüyoruz Bıçakla kare kare kesip 200 derece fırında alt üst pişene kadar pişiriyoruz Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun