Kömbe Türkiye’nin pekçok uygun Kömbe yapılıyor, ismi bir çok yerde geçiyor Ama malzemeler fazla ayrı Tatlı olarak yapanlar, kıymalı ve patatesli olarak yapanlar var Bir Zamanlar tandır denilen taş fırınlarda pişirilirmiş 1548692434 1548692434 kombe5c4f2bd742eb3kombe5c4f2bd742eb3 http:wwwgurmeguidecomupPhotosgurmekombe Malzemeler: kg kepekli un 1 kg buğday unu 1 paket kabartma tozu Tuz, su 1 kg tereyağ 1 kg yoğurt 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Kepekli un ve buğday unu karıştırıp elenir Tuz ,kabartma tozu aldığı değin su ilave edilerek yoğrulur(katı bir hamur olacak) Fotoğraftaki şekil verilip, önceden ısıtılmış fırında kek ayarında pişirilir Fırından çıktıktan daha sonra üstünü elinizle hafif ıslatıp bir örtüye sarılı olarak onbeş dakika dinlendirilir Sonra üstü tencere kapağı gibi açılır Üsteki büyük, sert parçalar bir kenara alınır Hamur boş bir tepsi gibi olana değin oyulur Yumuşak parçalar ufak, minik ditilir Yoğurt çırpılır az sulandırılır (koyu ayran kıvamında) ve dövülmüş sarımsak ek edilir Tereyağ eritilir İçi boşaltılan hamura önce ayran sürülür Bir avuç değin didilmiş hamur konulur, sert hamurlar resimdeki gibi üstüne kapatılır Bir iki kaşık tereyağ dökülür id Kalan tüm didilmiş hamurlar üzerine konulur Üstüne fotoğrafta görüldüğü gibi ortasına tereyağ, kenarlarından yavaş bir şekilde ayran dökülür