iltasyazilim
FD Üye
Sibiryadaki Bir Hapisanecc
Sibirya'daki bir hapishanede üç esir sohbete dalar
Birincisi:
'Beni hapse attılar çünkü fabrikaya her zaman 5 dakika geç geliyordum
Sabotaj yapacağımdan şüphelendiler'
İkincisi: 'Ben hapisteyim
çünkü fabrikaya hep 5 dakika erken geliyordum Casus olduğumdan
şüphelendiler
' Üçüncüsü: 'Ben fabrikaya her zaman vaktinde
geliyordum Batı icadı bir saatim olduğu için hapse atıldım
Kilisede Düğünun Baslamısı
Kilisede dugunun baslamasina cok eksik süre var güvey rahibin yanina yaklasip isildiyor Bakin size verecegim $100 karsiliginda izaç yeminimizde birtakim degisiklikler yapmanizi istiyorum
hani su bana soracaginiz ebediyen seveceginize, koruyacaginiza, sadik kalacaginiza yemin ediyor musunuz?kismi var ya, onu metinden cikarmanizi istiyorum
Rahip gulumseyerek basini salliyor ve damat rahibin avucuna $100 sıkıştırıp iceri donuyor
Ve dugun basliyor herkes yerini aliyor, gelin ve güvey rahibin onunde bulusuyor ve yeminler okunmaya baslaniyor
Sira damadin yeminine gelince damadin gozleri alçak alçak parliyor ve rahip damata soruyor: esinizin tekrar tekrar bir adim gerisinden yuruyeceginize, her emrini ve dilegini yerine getireceginize,her sabahtan kahvaltisini hazirlayip ayagina değin gotureceginize,ve ikiniz de yasadiginiz surece baska kadinlara alt gozle bile bakmayacaginiza yemin ediyor musunuz?
Alt damat bu beklenmedik is karsisinda gozleri faltasi gibi aciliyorsaga sola bakiyor bi yutkunuyor ve kisik bir sesle:
Eeeeevet efendim
Ve toren sona erdikten sonradan damat hisimla rahibin karsisina dikiliyor:
Bir anlasma yaptigimizi saniyordum!!!!
Rahip gulumseyerek cevapliyor:
Esiniz daha iyi para verdi
Kapı zili çalınır Evin hanımı kapıyı açınca karşısında sefil ve yorgun bir adam görür
Buyrun!
Hanmefendi, bütün beş gündür yemek yemek yiyemedim
O zaman kendini birazcık zorlaman lazım, a oğlum Yahut acından ölürsün valla
Akşam koltuğunda gazete okuyan adam karısına okuduğu bir haberi yorumlama ihtiyacı duyar:
Bayan! Burada fakat habere kadar uzayda canlılar varmış
Bunu bilmeyen mi var, bey Görmüyor musun? Her akşam pencerelerinin ışıkları yanıyor ya işte
Adam televizyon seyrederken evin hanımı örgü örmektedir
Duydun mu, bayan! Evinde ceyranı olmayan dünyada nice millet varmış
Aa! Duvarlarına bir piriz bile takamıyorlarsa biz ne yapalım, canım
Donemin amerika ingiltere ve Turkiye Basbakanlari biraraya gelmis ve toplanti sonunda basinin sorularini yanitliyorlarmis
Gazeteci sormus:
ulkenizde 4 kisilik bir aile ne dek gelirle sıcacık bir yaşam
surebilir siz onlara ne dek oduyorsunuz?
amerika basbakani:
amerikada 4 kisilik bir aile 5000 dolar ile rahat bir yasam surebilir, biz onlara 6500 dolar oduyorum geri kalan 1500 dolari naparlar bilmiyorum
ingiltere basbakani:
ingilterede ayni aile 4000 pound ile dar yasar, biz 5000
veriyoruz 1000 pound nereye gidiyor bilmiyoruz
Turkiye Basbakani:
Turkiyede ayni ailenin aclik siniri 800 000 000 TL dir Biz onlara
300 000 000 TL veriyoruz geriye doğru kalan 500 000 000 TL yi nereden buluyorlar bizde anlamis degiliz *
Sibirya'daki bir hapishanede üç esir sohbete dalar
Birincisi:
'Beni hapse attılar çünkü fabrikaya her zaman 5 dakika geç geliyordum
Sabotaj yapacağımdan şüphelendiler'
İkincisi: 'Ben hapisteyim
çünkü fabrikaya hep 5 dakika erken geliyordum Casus olduğumdan
şüphelendiler
' Üçüncüsü: 'Ben fabrikaya her zaman vaktinde
geliyordum Batı icadı bir saatim olduğu için hapse atıldım
Kilisede Düğünun Baslamısı
Kilisede dugunun baslamasina cok eksik süre var güvey rahibin yanina yaklasip isildiyor Bakin size verecegim $100 karsiliginda izaç yeminimizde birtakim degisiklikler yapmanizi istiyorum
hani su bana soracaginiz ebediyen seveceginize, koruyacaginiza, sadik kalacaginiza yemin ediyor musunuz?kismi var ya, onu metinden cikarmanizi istiyorum
Rahip gulumseyerek basini salliyor ve damat rahibin avucuna $100 sıkıştırıp iceri donuyor
Ve dugun basliyor herkes yerini aliyor, gelin ve güvey rahibin onunde bulusuyor ve yeminler okunmaya baslaniyor
Sira damadin yeminine gelince damadin gozleri alçak alçak parliyor ve rahip damata soruyor: esinizin tekrar tekrar bir adim gerisinden yuruyeceginize, her emrini ve dilegini yerine getireceginize,her sabahtan kahvaltisini hazirlayip ayagina değin gotureceginize,ve ikiniz de yasadiginiz surece baska kadinlara alt gozle bile bakmayacaginiza yemin ediyor musunuz?
Alt damat bu beklenmedik is karsisinda gozleri faltasi gibi aciliyorsaga sola bakiyor bi yutkunuyor ve kisik bir sesle:
Eeeeevet efendim
Ve toren sona erdikten sonradan damat hisimla rahibin karsisina dikiliyor:
Bir anlasma yaptigimizi saniyordum!!!!
Rahip gulumseyerek cevapliyor:
Esiniz daha iyi para verdi
Kapı zili çalınır Evin hanımı kapıyı açınca karşısında sefil ve yorgun bir adam görür
Buyrun!
Hanmefendi, bütün beş gündür yemek yemek yiyemedim
O zaman kendini birazcık zorlaman lazım, a oğlum Yahut acından ölürsün valla
Akşam koltuğunda gazete okuyan adam karısına okuduğu bir haberi yorumlama ihtiyacı duyar:
Bayan! Burada fakat habere kadar uzayda canlılar varmış
Bunu bilmeyen mi var, bey Görmüyor musun? Her akşam pencerelerinin ışıkları yanıyor ya işte
Adam televizyon seyrederken evin hanımı örgü örmektedir
Duydun mu, bayan! Evinde ceyranı olmayan dünyada nice millet varmış
Aa! Duvarlarına bir piriz bile takamıyorlarsa biz ne yapalım, canım
Donemin amerika ingiltere ve Turkiye Basbakanlari biraraya gelmis ve toplanti sonunda basinin sorularini yanitliyorlarmis
Gazeteci sormus:
ulkenizde 4 kisilik bir aile ne dek gelirle sıcacık bir yaşam
surebilir siz onlara ne dek oduyorsunuz?
amerika basbakani:
amerikada 4 kisilik bir aile 5000 dolar ile rahat bir yasam surebilir, biz onlara 6500 dolar oduyorum geri kalan 1500 dolari naparlar bilmiyorum
ingiltere basbakani:
ingilterede ayni aile 4000 pound ile dar yasar, biz 5000
veriyoruz 1000 pound nereye gidiyor bilmiyoruz
Turkiye Basbakani:
Turkiyede ayni ailenin aclik siniri 800 000 000 TL dir Biz onlara
300 000 000 TL veriyoruz geriye doğru kalan 500 000 000 TL yi nereden buluyorlar bizde anlamis degiliz *