iltasyazilim
FD Üye
Kömme Tarifi İçin Malzemeler Kıymalı Harç İçin;
*300 gr dana kıyma
*1 adet soğan
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı biber
*Tuz
Hamur için;
*1 yemek kaşığı kuru maya
*3 5 su bardağı un
*Su
*Tuz
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı yoğurt
*Susam
*Çörekotu
*
Kömme Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak hamur hazırlanır un, maya, tuz ve su karıştırılır yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Yarım saat üzeri örtülüp dinlenmeye kaldırılır
Kıymalı Harç için yağ kızdıktan sonra kıyma ilave edilir yarı kavrulur sonra soğan tuz baharatlar da eklenir Kavurma işlemi bitince soğumaya bırakılır
Kabaran hamur ikiye bölünür ve tepsi büyüklüğünde açılır yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur yerleştirilir Sonrasında kıymalı harç eklenir hamurun üzerine İkinci parça hamurda açılır üzerine kapatılır
Yumurta sarısı yoğurt sıvı yağ karıştırılıp hamurun üzerine sürülür Susam ve çörek otu serpilip 180 derece fırına verilir Hamur kontrol edilir pişince fırından alınır nemli bez örtülüp soğuması beklenir Sonra dilimlenip servis edilir
Afiyet olsun
*300 gr dana kıyma
*1 adet soğan
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı biber
*Tuz
Hamur için;
*1 yemek kaşığı kuru maya
*3 5 su bardağı un
*Su
*Tuz
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı yoğurt
*Susam
*Çörekotu
*
Kömme Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak hamur hazırlanır un, maya, tuz ve su karıştırılır yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Yarım saat üzeri örtülüp dinlenmeye kaldırılır
Kıymalı Harç için yağ kızdıktan sonra kıyma ilave edilir yarı kavrulur sonra soğan tuz baharatlar da eklenir Kavurma işlemi bitince soğumaya bırakılır
Kabaran hamur ikiye bölünür ve tepsi büyüklüğünde açılır yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur yerleştirilir Sonrasında kıymalı harç eklenir hamurun üzerine İkinci parça hamurda açılır üzerine kapatılır
Yumurta sarısı yoğurt sıvı yağ karıştırılıp hamurun üzerine sürülür Susam ve çörek otu serpilip 180 derece fırına verilir Hamur kontrol edilir pişince fırından alınır nemli bez örtülüp soğuması beklenir Sonra dilimlenip servis edilir
Afiyet olsun