Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kompostoluk Şeftali

Kompostoluk Şeftali

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kompostoluk Şeftali Tarifi İçin Malzemeler

*İstenilen miktarda şeftali

Kompostoluk Şeftali Tarifi Yapılışı Şeftali güzelce yıkanır Daha sonra kabukları soyulur ve çekirdeği çıkarılır Soyulan şeftaliler küp küp doğranır ve buzdolabı poşetine yerleştirilir Poşete koyacağınız miktarı kendinize göre ayarlayınız En son poşet düzgünce katlanarak buzluğa kaldırılır (fotoğrafta gördüğünüz gibi)
Kışın buzluktan çıkarılan şeftali tencereye alınır Üzerine şeker ve çok az su koyularak kaynatılır Afiyetle yenir
Not1: Şeftali çok erginse bu şekilde koymanızı önermem Reçel veya şeftali suyu yapabilirsiniz Kompostoluk için hafif sert olmalı ki, küp şeklinde doğradıktan sonra suyu çıkmasın
Not2: Ben buzluğa koyduğum tüm sebze ve meyveleri fotoğrafta gördüğünüz gibi poşetliyorum Böylece hem düzenli duruyor hemde daha az yer kaplıyor Yani poşeti bağlamayıp düzgünce yerleştirdikten sonra poşetin ağız kısmı yukarıda kalacak şekilde katlıyorum Donuncaya kadar suyu dökülmez mi diyenler olabilir Bugüne kadar dökülmedi, ben hiç sorun yaşamadım yani Ama öyle aşırı sulu olmamalı yoksa poşet durmaz*suyundan dolayı açılır Bu konuya dikkat etmenizi öneririm
::Afiyet Olsun::
 
858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt