Kompozisyon Kuralları Ve Sayfa Duzeni Nasıl Olmalıdır
Farklı parcaları uyumlu ve duzenli şekilde bir araya getirmeye Kompozisyon denir Fransızca kokenli bir kelime olup duzenleme anlamındadır Kompozisyon kelimesini genel anlamı icinde değerlendirecek olursak yaşadığımız dunya ve evrenin kendisi de bir kompozisyondurAşağıdaki kurallara uyularak yazılan bir kompozisyon doğrudur:
1 Giriş bolumunde; konuya genel bir başlangıc yapılır
2 Gelişme bolumunde; konu acıklanmaya başlanırornekler verilebilir
3 Sonuc bolumunde;konu bir yargıya bağlanmalıdırkonumuzun ozu ortaya cıkmalıdırHicbir şekilde bu bolumde acıklamalara girilmezOrnek verilmezBu bolum tek paragraftan oluşur;ancak tek cumleden oluşmayacaktır
4 Cok uzun cumleler kullanılmayacaktır
5 Anlatım bozukluklarına dikkat edilecektir
6 Aynı kelimeler sıkca tekrar edilmeyecektir
7bu soz cok doğrudur benim bu sozden anladığım şudur bu sozde anlatılmak istenen gibi ifadeler kesinlikle kullanılmayacaktır
8bir oğrenci var dersine calışıyorbir oğrenci var calışmıyorgibi ornekler verilmeyecektir
9 Argo soyleyişler kullanılmayacaktır
10 İmla kurallarıNoktalama işaretlerine dikkat edilecek
11 Başlık yazmayı unutmamalıyız ve başlığımız da uzun olmayacak
12 Kağıt duzenine uyulacak
13 Yazıya onem verilecek
14 Kompozisyonda acıkladığımız goruşlerimiz birbirine ters duşmeyecek
15 Ozgun ifadeler kullanılacak
16 Planlı yazılacak
17 Konu dışı yazılmayacak verilen konu acıklanmaya calışılacak
18 Kompozisyon yazmak birikim işidirOkumadinleme ve gozleme onem verilecekDeneyimli insanlardan yararlanılacak
Farklı parcaları uyumlu ve duzenli şekilde bir araya getirmeye Kompozisyon denir Fransızca kokenli bir kelime olup duzenleme anlamındadır Kompozisyon kelimesini genel anlamı icinde değerlendirecek olursak yaşadığımız dunya ve evrenin kendisi de bir kompozisyondurAşağıdaki kurallara uyularak yazılan bir kompozisyon doğrudur:
1 Giriş bolumunde; konuya genel bir başlangıc yapılır
2 Gelişme bolumunde; konu acıklanmaya başlanırornekler verilebilir
3 Sonuc bolumunde;konu bir yargıya bağlanmalıdırkonumuzun ozu ortaya cıkmalıdırHicbir şekilde bu bolumde acıklamalara girilmezOrnek verilmezBu bolum tek paragraftan oluşur;ancak tek cumleden oluşmayacaktır
4 Cok uzun cumleler kullanılmayacaktır
5 Anlatım bozukluklarına dikkat edilecektir
6 Aynı kelimeler sıkca tekrar edilmeyecektir
7bu soz cok doğrudur benim bu sozden anladığım şudur bu sozde anlatılmak istenen gibi ifadeler kesinlikle kullanılmayacaktır
8bir oğrenci var dersine calışıyorbir oğrenci var calışmıyorgibi ornekler verilmeyecektir
9 Argo soyleyişler kullanılmayacaktır
10 İmla kurallarıNoktalama işaretlerine dikkat edilecek
11 Başlık yazmayı unutmamalıyız ve başlığımız da uzun olmayacak
12 Kağıt duzenine uyulacak
13 Yazıya onem verilecek
14 Kompozisyonda acıkladığımız goruşlerimiz birbirine ters duşmeyecek
15 Ozgun ifadeler kullanılacak
16 Planlı yazılacak
17 Konu dışı yazılmayacak verilen konu acıklanmaya calışılacak
18 Kompozisyon yazmak birikim işidirOkumadinleme ve gozleme onem verilecekDeneyimli insanlardan yararlanılacak