Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

komsu sikayeti

komsu sikayeti
0
57

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
komsu sikayeti KOMŞUNUN ŞİKAYETİ Biri, Resuli Ekrem (sav)'ın huzuruna geldi ve: Bana ızdırap ederek huzurumu bozuyor' diye komşusunu şikayet etti Resuli Ekrem (sav): Dayanma et ve komşunun gürültü patırtısına aldırma, belki gidişatını değiştirir, buyurdu Bir müddet sonradan ikinci kere gelerek şikayet etti Resuli Ekrem (sav) bu defa de katlanma et buyurdu Üçüncü kere geldi ve Ya Resulallah, benim bu komşum gidişatını düzeltmiyor, beni ve ailemi rahatsız etmek için gerekenlerin hepsini yapıyor' dedi Resuli Ekrem (sav) bu defa ona Cuma günü, ev eşyalarını dışarı çıkar, yoldan gelip geçen halk müziği görsün Halk, sana 'niçin ev eşyalarını buraya döktün?' diye soracaktır 'Kötü komşunun elinden' diyerek şikayetini bütün halka söyle Davacı aynısını yaptı, ızdırap eden komşu ise peygamber tekrar tekrar sabır et diyecek diye, hayal ediyordu Halbuki zülmün def edilmesi hukukun müdafaası hususunda İslamiyetin, mütecavize hürmet göstermeyeceğini bilmiyordu Böylelikle herkesin huzurunda rezil olacağını sezen eziyetçi komşu, konuyu öğrenince yalvarıp yakarmaya başladı ve adamın, eşyasını evine taşımasını rica etti aynı zamanda komşusunu incitecek şekilde bir şey yapmamaya laf verdi  

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt